Családireceptkönyv.hu

Stefánia vagdalt/Töltött vagdalt


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 500 g darált sertéshús
- 5 db tojás (4 a vagdalt belsejébe, 1 a masszába)
- 1 csapott kanál pirospaprika
- 2 nagy csipet só, bors
- 1 púpozott teáskanál őrölt kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 db zsemle
- 3 kanál zsemlemorzsa (2 a húshoz, 1 a tetejére)

Elkészítés:


◾️4 tojást keményre főzünk.
◾️A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és hozzákeverjük a darált húshoz.
◾️A zúzott fokhagymát és a finomra vágott vagy lereszelt hagymát is hozzákeverjük.
◾️Jöhet hozzá az egy tojás, a zsemlemorzsa és a fűszerek.
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük hosszában, kb. 10 centi széles sávban a hús felét.
◾️Tehetjük sütőpapírral bélelt őzgerincformába is.
◾️Jöhetnek rá a meghámozott főtt tojások majd a hús másik fele, amit egyenletesen ráhalmozunk.
◾️Ezután nedves kézzel összenyomjuk a húst, hogy ne essen szét.
◾️Megszórjuk zsemlemorzsával a tetejét, majd egy tűvel vagy villával pár helyen megszúrjuk a vagdaltat, hogy sülés közben ne repedjen szét.
◾️160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd felvesszük a sütő hőfokát 190 fokra és még 20 percig sütjük a vagdaltat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy hidegtál részeként, rizzsel, burgonyapürével vagy salátával is tökéletes.

Stefánia vagdalt/Töltött vagdalt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Borika halkréme
Borika halkréme

Késes aprítóban kikeverem a halat a hagymával Hozzáadom a mustárt/citromlevet és a lágy vajat Hűtőbe teszem, pár órára

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Majonéz - OK
Majonéz - OK

1. A tojássárgájához folytonos keverés mellett hozzácsepegtetem az olajat, majd a végén sózom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SONKATEKERCS
SONKATEKERCS

5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besa...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pöttyös gomba - OK
Pöttyös gomba - OK

1. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, és az aljukból egy keveset levágunk.. 2. A paradicsomot megmossuk, a tetejét levágjuk, és a belsejét egy kanál segítség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk