- 500 g darált sertéshús
- 5 db tojás (4 a vagdalt belsejébe, 1 a masszába)
- 1 csapott ek pirospaprika
- 2 nagy csipet só, bors
- 1 púpozott tk őrölt kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 db zsemle
- 3 ek zsemlemorzsa (2 a húshoz, 1 a tetejére)
?4 tojást keményre főzünk, a zsemlét langyos vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és hozzákeverjük a darált húshoz.
?A zúzott fokhagymát és a finomra vágott, vagy lereszelt, hagymát is hozzákeverjük.
?Jöhet hozzá az egy tojás, a zsemlemorzsa és a fűszerek.
?Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük hosszában, kb. 10 centi széles sávban a hús felét.
?Tehetjük sütőpapírral bélelt őzgerincformába is.
?Jöhetnek rá a meghámozott főtt tojások, majd a hús másik fele, amit egyenletesen ráhalmozunk, majd nedves kézzel összenyomjuk a húst, hogy ne essen szét.
?Megszórjuk zsemlemorzsával a tetejét, majd egy tűvel, vagy villával pár helyen megszúrjuk a vagdaltat, hogy sülés közben ne repedjen szét.
?160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd felvesszük a sütő hőfokát 190 fokra, és még 20 percig sütjük a vagdaltat.
1. Egy nagy fazékban hideg vízben (adagonként kb. 4 dl) odateszem a megtisztított húsféléket, a sóval és a fűszerekkel együtt. 2. Puhára főzöm. 3. Tetejét kicsi állás után...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A paradicsomokat megmossuk, szárral szemközti, gömbölyű felükről levágjuk a kalapkájukat. 2. Belsejüket kivájjuk, enyhén besózzuk, majd üregükkel lefelé fordítjuk, hogy levü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz. A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. Erősebb botmixerrel is dolgozhatunk a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sajtkrémet a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a majonézt, a mustárt és a tormát is. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal a masszát, majd kanalazd a gépsonkaszeletek köze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű