- 500 g darált sertéshús
- 5 db tojás (4 a vagdalt belsejébe, 1 a masszába)
- 1 csapott kanál pirospaprika
- 2 nagy csipet só, bors
- 1 púpozott teáskanál őrölt kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 db zsemle
- 3 kanál zsemlemorzsa (2 a húshoz, 1 a tetejére)
◾️4 tojást keményre főzünk.
◾️A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és hozzákeverjük a darált húshoz.
◾️A zúzott fokhagymát és a finomra vágott vagy lereszelt hagymát is hozzákeverjük.
◾️Jöhet hozzá az egy tojás, a zsemlemorzsa és a fűszerek.
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük hosszában, kb. 10 centi széles sávban a hús felét.
◾️Tehetjük sütőpapírral bélelt őzgerincformába is.
◾️Jöhetnek rá a meghámozott főtt tojások majd a hús másik fele, amit egyenletesen ráhalmozunk.
◾️Ezután nedves kézzel összenyomjuk a húst, hogy ne essen szét.
◾️Megszórjuk zsemlemorzsával a tetejét, majd egy tűvel vagy villával pár helyen megszúrjuk a vagdaltat, hogy sülés közben ne repedjen szét.
◾️160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd felvesszük a sütő hőfokát 190 fokra és még 20 percig sütjük a vagdaltat.
Egy hidegtál részeként, rizzsel, burgonyapürével vagy salátával is tökéletes.
Késes aprítóban kikeverem a halat a hagymával Hozzáadom a mustárt/citromlevet és a lágy vajat Hűtőbe teszem, pár órára
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A tojássárgájához folytonos keverés mellett hozzácsepegtetem az olajat, majd a végén sózom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, és az aljukból egy keveset levágunk.. 2. A paradicsomot megmossuk, a tetejét levágjuk, és a belsejét egy kanál segítség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű