- 6 tojás
- 45 g 1:4 édesítőszer
- 60 g kakaópor
- pici fahéj
A krém hozzávalói:
- 500 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 20 g 1:4 édesítőszer
- 1 csipet őrölt vanília
- 3 csomag zselatinfix
A tetejére:
- 100 g cukormentes csokoládé
- 1 kanál olaj
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőszert és a tojások sárgáját is egyenként.
◾️A kakaóport és a fahéjat összekeverjük és hozzászitáljuk a tojáshabhoz, majd óvatosan összeforgatjuk.
◾️Egy sütőpapíros gáztepsibe tesszük és 10-11 perc alatt megsütjük.
◾️Ha megsült, egy rácsra tesszük és kihűtjük, majd a lapot hosszában elfelezzük.
◾️A tejszínt a zselatinfixxel habbá verjük és hozzáadjuk az édesítőszert, a vaníliát és kanalanként a mascarponét is.
◾️A krémmel megkenjük az egyik lapot ezután pedig a másikat rátéve óvatosan rányomjuk.
◾️A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a süti tetejét.
◾️Kb. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 csomag vaníliás pudingport, 2 evőkanál xillittel, 1 evőkanál eritrittel elkeverünk, és felhígítjuk 7 dl tejjel ( lehet növényivel), Ha kihűlt 20 dkg Vénusz margarinnal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű