4 tojás
20 dkg. cukor
8 evők. viz
20 dkg. liszt
1 csomag sütőpor
Vanilia krém :
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg. vaj
20 dkg. porcukor
6 dl. tej
háztartási keksz a kirakáshoz
4 dl. Hulala
Eloszor sutunk egy piskota lapot a 4 tojasbol
A tojasfeherjeket kemeny habba verjuk
A sargakat habosra kavarjuk a cukorral, hozzaadjuk a vizet, utana kanalankent a sutoporral elkevert lisztet,es mersekelt tuzon megsutjuk
Elkeszitjuk a kremet
Keves tejben csomomentesre kavarjuk a pudingport, a tobbi tejhez adjuk, es allando kavaras mellett surure fozzuk
Hagyjuk kihulni, utana hozzaadjuk a cukorral kihabositott vajhoz
Egy tepsit kirakunk keves tejben martott kekkszel es rasimitjuk a kremet
A kremre teszunk ujabb reteg tejben aztatott kekszet
Erre rasimitjuk a felvert Hulala-t
Erre jon egy ujabb reteg keksz
Az osszerakas utan hutobe tesszuk nehany orara...
A kekszet nem kell sokaig a tejben martani mert elazik... Tetejere lehet csokimazat tenni...
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és - kb. 5 dl vízben felforraljuk, közben ízesítjük a cukorral és összekeverjük. --Forrás után beleöntjük a búzadarát és alacsony lángon folyamato...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszet, a diót és a baracklekvárt összegyúrjuk, majd egyforma golyókat formázunk belőlük. Nagyjából 25 grammosokat. A golyókat lefedve betesszük a hűtőbe, hogy lehűljene...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű👉A pudinggal kezdünk. A tejben elkészítjük a pudingot ( a tejből kb. 1 dl kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport. A többi tejet felforrósítjuk majd hozzáadjuk a pudinggal elkev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt, a 2 citromhéját, 1 citrom levét, és a porcukrot összekeverjük. Finoman hozzá keverjük a habot. 1 réteg krémet, majd piskótát, megint k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű