- 500 g natúr joghurt
- 20 g zselatin
- édesítőszer ízlés szerint
- 250 ml habtejszín
- gyümölcs (🍓🍒🫐🥭🍍)
- cukormentes keksz
◾️A joghurtot a zselatinnal és az édesítővel addig melegítjük, míg a zselatin teljesen elolvad (forralni nem szabad!)
◾️A gyümölcsöket feldaraboljuk, és ha kicsit hűlt a joghurt, belekeverjük.
◾️A tejszínt habbá verjük és a gyümölcsös joghurthoz forgatjuk.
◾️Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a masszát.
◾️Végül a keksszel kirakjuk az alját és hűtőbe tesszük, amíg megdermed (kb. 2-3 óra).
◾️Ha megdermedt kifordítjuk a formából és lehúzzuk róla a fóliát.
A kekszet késes aprítóba tettem, finomra őröltem, majd beleszitáltam a kakaóport és alaposan összekevertem. A vajat, negyedannyit, folyadékot egy tapadásmentes lábosba tettem és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport és a tejet összegyúrjuk, és az így kapott tésztát tepsibe egyengetjük. A krémhez a túrót a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk. Egy kisebb tepsibe (20 x 26 cm) fóliát teszünk, majd belenyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű