Családireceptkönyv.hu

Töltött dagadó


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 darab felszúrt dagadó (mi ezt hentessel szúrattuk fel, de otthon is megtudjátok csinálni)
- 250 g darált hús
- 2 szikkadt zsemle
- 5 darab csirkemáj
- 2 tojás
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint friss petrezselyemzöld
- olaj vagy zsír

Elkészítés:


◾️A zsemléket beáztatjuk, a csirkemájat pedig elkaparjuk.
◾️A dagadót kívül és belül is sóval alaposan bedörzsöljük.
◾️A húst a fűszerekkel, a tojással és a felaprított petrezselyemmel összekeverjük, majd mehet hozzá a kinyomkodott zsemle és a csirkemáj is.
◾️Ezt a masszát a dagadóba töltjük, végül pedig egy hústűvel összetűzzük a száját.
◾️Egy tepsibe vagy sütőedénybe tesszük és olvasztott zsírral vagy olajjal megcsorgatjuk.
◾️190°-ra előmelegített sütőben 15 percet hagyjuk (amíg a hús kifehéredik), majd 150 ml vizet aláöntünk és fóliával lefedve 1,5 órát sütjük.
◾️Ezután a fóliát levéve 200°-on pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Petrezselymes vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Töltött dagadó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvia
Bakonyi sertéskaraj
Bakonyi sertéskaraj

A hús kicsontozása után ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a baconszalonnát kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Belet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós borda zöldségágyon
Lecsós borda zöldségágyon

Szokásos módon lecsót készítek,majd tojást ütök rá. A hússzeleteket sózom. A vegyes zöldséget bolonyai fűszeres vízben,sóval,borssal,húsleveskockával előfőzöm. Egy jénai tálba önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Forró olajon átforgatjuk a húst, ha kifehéredett felengedjük annyi vízzel, hogy kb. félig lepje el. Sózzuk borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát. Ha már majdnem kész, rászórjuk a piro...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Sertés pörkölt nokedlival
Sertés pörkölt nokedlival

a sertés húst felkockázzuk és a vöröshagymát felkockázzuk és az olajhon megpároljuk...beletesszük a húst és öt percig pároljuk majd megszórjuk pirospaprikával felöntjük annyi vízze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk