- 1 darab felszúrt dagadó (mi ezt hentessel szúrattuk fel, de otthon is megtudjátok csinálni)
- 250 g darált hús
- 2 szikkadt zsemle
- 5 darab csirkemáj
- 2 tojás
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint friss petrezselyemzöld
- olaj vagy zsír
◾️A zsemléket beáztatjuk, a csirkemájat pedig elkaparjuk.
◾️A dagadót kívül és belül is sóval alaposan bedörzsöljük.
◾️A húst a fűszerekkel, a tojással és a felaprított petrezselyemmel összekeverjük, majd mehet hozzá a kinyomkodott zsemle és a csirkemáj is.
◾️Ezt a masszát a dagadóba töltjük, végül pedig egy hústűvel összetűzzük a száját.
◾️Egy tepsibe vagy sütőedénybe tesszük és olvasztott zsírral vagy olajjal megcsorgatjuk.
◾️190°-ra előmelegített sütőben 15 percet hagyjuk (amíg a hús kifehéredik), majd 150 ml vizet aláöntünk és fóliával lefedve 1,5 órát sütjük.
◾️Ezután a fóliát levéve 200°-on pirosra sütjük.
Petrezselymes vagy főtt burgonyával tálaljuk.
A hús kicsontozása után ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a baconszalonnát kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Belet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzokásos módon lecsót készítek,majd tojást ütök rá. A hússzeleteket sózom. A vegyes zöldséget bolonyai fűszeres vízben,sóval,borssal,húsleveskockával előfőzöm. Egy jénai tálba önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró olajon átforgatjuk a húst, ha kifehéredett felengedjük annyi vízzel, hogy kb. félig lepje el. Sózzuk borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát. Ha már majdnem kész, rászórjuk a piro...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűa sertés húst felkockázzuk és a vöröshagymát felkockázzuk és az olajhon megpároljuk...beletesszük a húst és öt percig pároljuk majd megszórjuk pirospaprikával felöntjük annyi vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű