• 1 fej vöröshagyma
• 1 szál sárgarépa
• 75 g zeller
• 500 g burgonya
• 1 kisebb szál póréhagyma
• 2 ek. olívaolaj
• só, bors, cukor
• 2 zöldségleveskocka
• 2 kis köteg petrezselyem levél
• 4 szelet bacon
• 8 aszalt szilva
• 100 g tejszín
• 8 kisebb hurkapálcika
A hagymát felaprítjuk, a burgonyát, zellert és sárgarépát megtisztítjuk, és kockára, az alaposan megmosott póréhagymát karikára vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, a hagymát beledobjuk, megfonnyasztjuk, majd a kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk, és rövid ideig együtt pároljuk. A zöldségeket sóval, borssal és kevés cukorral megszórjuk, majd kb. 800 ml vízzel felöntjük. Fedő alatt 25 percig főzzük.
Miközben a zöldségek főnek, a petrezselymet felaprítjuk. A szilvák köré egy-egy szelet bacont tekerünk, fogpiszkálóval rögzítjük, majd olajban megpirítjuk, és egy hurkapálcára tűzzük.
A megfőtt zöldségeket botmixerrel átdolgozzuk, belekeverjük a tejszínt, és újra felforraljuk. Ha szükséges, tovább fűszerezzük. Tálalás előtt petrezselyemmel megszórjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk. Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a par...
Elkészítési idő: 1 óra 30 percA darált húshoz hozzáadom a tojást, fél fej hagymát apróra vágva, a megmosott rizs, vagy grízt, sót, összekeverem és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és apróra vágom, majd...
Elkészítési idő:Előző nap: A megtisztított, felszeletelt, beirdalt halakat sózzuk, hűtőbe tesszük. Másnap: A vöröshagymát apróra vágjuk, beleöntjük a bográcsba, majd az összes halat beletesszük....
Elkészítési idő:A fokhagymát szétnyomjuk, dinszteljük. A krumplit megfőzzük. A levét elrakjuk!!! Mindent pépesítünk, + kicsi liszt, leveskocka, + krumpli leve. 1,5-2 l legyen. Megfőzzük hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc