Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Palócleves


Írta:

Adag: 5-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


étolaj
3 - 4 db közepes vöröshagyma
2 db paprika
4 nagyobb fokhagyma gerezd
1 puposkiskanál paradicsompüré.
500 g lapocka - Gulasch Fleisch
örölt pirospaprika
öröltbors
kömény

400 ml viz

Zöldségek
400 g fölvágott zöldbab
4 közepes burgonya
2 közepes sárgarépa
1 közepes petrezselyem gyökér
1 szár zeller ( angol )
kb 1,2 liter viz

Habaráshoz
2 dl tejföl
3. 4 evökanál liszt a süritéshez

Elkészítés:


Egy pörkölt alapot készittünk.
Lásd pörkölt recept oldalán.

Amikor már majdnem puha a hús akkor hozzáadjuk a zöldségeket,
vizzel még fölengedjük.
A legvégén amikor már minden puha akkor tejfölböl liszt hozzáadásával készitünk egy habarást.
Még egyszer fölforraljuk és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon laktató leves csak egy egyszerü másodikat szoktam kinálni utána pl bécsi palacsinta vagy valamilyen kelttészta pogácsa. stb.

Palócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbászos minestrone orzo tésztával
Kolbászos minestrone orzo tésztával

A répákat karikára vágjuk, és egy olívaolajjal felhevített lábasba rakjuk. Ezután hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt angolzellert, majd következik a durvára vágott hagyma. Utols...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Füstölt húsos bableves – nagyon kiadós, fenséges éte
Füstölt húsos bableves – nagyon kiadós, fenséges éte

A babot előző este beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a feldarabolt húst. Mikor a hús félig megfőtt, a babot is beletesszük és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsó leves
Zöldborsó leves

1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyás leves
Gulyás leves

A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk