Családireceptkönyv.hu

Őszi pórés sajtleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter alaplé (zöldség vagy csirke)
1 dl zsíros tejszín
3 dkg vaj
2 ek liszt
fél szál póréhagyma
15 dkg reszelt
sajt

bors
kenyérkockák

Elkészítés:


A pórét hosszában négy részre vágjuk, alaposan megmossuk, majd felszeleteljük.
A vajat egy fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a liszttel, összekeverjük, zsemleszínűre pirítjuk. Az alaplevet kis adagokban öntjük rá, folyamatosan keverve, hogy ne maradjanak benne csomók. 5-10 percig főzzük.
A leveshez öntjük a tejszínt folyamatos keverés mellett, mehet utána a reszelt sajt is. Ahogy újra felforrt, lezárjuk, és már tálalhatjuk is a pirított zsemlekockákkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha táplálóbb ételre vágyunk zsemlekocka helyett süssünk hozzá egy kis Grissinit!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsó krémleves
Zöldborsó krémleves

A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üvegesre pirítjuk rajta a hagymát Hozzáadjuk a zöldborsót, és a lisztet, majd 1-2 percen át összepirítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkeragu leves - Mama
Tárkonyos csirkeragu leves - Mama

A zöldséget és a csirkeaprólékot kicsire összevágni, olajon megdinsztelni, majd megsózni. Kis liszttel besatubolni , majd hideg vízzel felönteni. Tárkony fűszert rászórni!Amikor me...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtkrémleves fokhagymás pirítóssal
Sajtkrémleves fokhagymás pirítóssal

Vajat olvasztunk, és a felkarikázott póréhagymát enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a reszelt sajt 2/3 részét, és felöntjük 1,5 l vízzel. Ízesítjük a szerec...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Cukkinikrémleves
Cukkinikrémleves

Felkockázott cukkinit és krumplit edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Sóval, borssal, fokhagymával, egy pici kaporral és bazsalikommal fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk