Családireceptkönyv.hu

Őszi pórés sajtleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter alaplé (zöldség vagy csirke)
1 dl zsíros tejszín
3 dkg vaj
2 ek liszt
fél szál póréhagyma
15 dkg reszelt
sajt

bors
kenyérkockák

Elkészítés:


A pórét hosszában négy részre vágjuk, alaposan megmossuk, majd felszeleteljük.
A vajat egy fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a liszttel, összekeverjük, zsemleszínűre pirítjuk. Az alaplevet kis adagokban öntjük rá, folyamatosan keverve, hogy ne maradjanak benne csomók. 5-10 percig főzzük.
A leveshez öntjük a tejszínt folyamatos keverés mellett, mehet utána a reszelt sajt is. Ahogy újra felforrt, lezárjuk, és már tálalhatjuk is a pirított zsemlekockákkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha táplálóbb ételre vágyunk zsemlekocka helyett süssünk hozzá egy kis Grissinit!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes hagymaleves !
Tejszínes hagymaleves !

Pici olajon megdinsztelem a felvágott hagymát, majd felöntöm alaplével (vagy víz+leveskocka). Sózom, borsozom, majd felforralom. Ha felforrt, botmixerrel összedolgozom (nem kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PARADICSOMLEVES
PARADICSOMLEVES

A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűztől és beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, és fokozatosan hozzáöntjük a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Brokkolikrémlevs
Brokkolikrémlevs

Olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát is kicsit megpirítjuk. Beleszórjuk a fagyasztott brokkolit, de pár rózsát meghagyunk még a tálaláshoz. Ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomleves betűtésztával
Paradicsomleves betűtésztával

A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket megmossuk, elnegyedeljük és turmixoljuk. Utána átszűrjük, így sem a magja, sem a héja nem kerül a levesbe. Az olajat kissé megf...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk