menu

Családireceptkönyv.hu

Őszi pórés sajtleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter alaplé (zöldség vagy csirke)
1 dl zsíros tejszín
3 dkg vaj
2 ek liszt
fél szál póréhagyma
15 dkg reszelt
sajt

bors
kenyérkockák

Elkészítés:


A pórét hosszában négy részre vágjuk, alaposan megmossuk, majd felszeleteljük.
A vajat egy fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a liszttel, összekeverjük, zsemleszínűre pirítjuk. Az alaplevet kis adagokban öntjük rá, folyamatosan keverve, hogy ne maradjanak benne csomók. 5-10 percig főzzük.
A leveshez öntjük a tejszínt folyamatos keverés mellett, mehet utána a reszelt sajt is. Ahogy újra felforrt, lezárjuk, és már tálalhatjuk is a pirított zsemlekockákkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha táplálóbb ételre vágyunk zsemlekocka helyett süssünk hozzá egy kis Grissinit!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diéta
Frankfurti leves (Update)
Frankfurti leves (Update)

Hagymát olajon megpirítjuk, rá a csíkokra vágott kelkáposztát. Felönteni vízzel, fűszerezni. Virsli karikákat megpirítunk kicsit. Ha megfőtt, tejföllel behabarjuk, végén a virslit...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Bugaci húsgombócleves
Bugaci húsgombócleves

Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt szalonnát (én a szalonnát nagyon pici kockára vágom) és a szintén kockákra vágott vegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsom leves
Paradicsom leves

A zöldségeket felaprítjuk, majd egy nagy lábasba töltjük. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, olívaolajat, babérlevelet, sót, borsot. ( Figyelem: nem kell a hagymát először megpirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Nyári kukoricakrémleves - TCM
Nyári kukoricakrémleves - TCM

A hagymát az olajon megpároljuk, kis idő múlva a répát és a nádcukrot is hozzáadjuk. Jól átforgatjuk, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leheletnyi fehérborsot és egy kis sót,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk