15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió
kb. 12 dkg sárgabaracklekvár
15-20 dkg étcsokoládé
A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
A csoki háromnegyedét megolvasztjuk, hozzáadjuk a maradék csokit, és addig kevergetjük, amíg felolvad.
A golyókat megmártjuk a csokiban, kicsit lecsepegtetjük, sütőpapírra rakjuk, és megszórjuk darált dióval.
Ha nem akarjuk csokiba forgatni, akkor lehet porcukorba vagy kakaóba is.
Az almát megtisztítjuk, és lereszeljük. Meghintjük kristálycukorral, és lassú tűzön megpároljuk. Közben összeállítjuk a tésztát. A sütőporral elkevert lisztet, a porcukrot, a resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Elkészítjük a diós piskóta lapokat (3 lapot sütünk). 5 tojás fehérjét 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az 5 tojássárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) pici sót pergetünk rá A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Ezekből rugalmas tésztát gyúrunk, amit kinyújtunk, majd szaggatóval tetszőleges formákat készítü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű