Családireceptkönyv.hu

Kakaós Kelt-Kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
3 ek cukor
1 vanilias cukor
1 citrom reszelt héjja
csipet só
2 tojás sárga
8 dkg vaj
1 ek olaj


Kakaó -krém: 250 gr vaj
kakaó
2 vaniliás cukor

Elkészítés:


Élesztőt megkelesztjük. AZ alapanyagokat összekeverjük. Megdagasztjuk jól, majd 1 órát pihenni hagyjuk, hogy megkeljen.
Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük kakaó krémmel. Fetekerjük és mehet a sütőbe. 180-190 fokon 30-40 perc

Trükkök, tippek, praktikák:


isteni finom

Kakaós Kelt-Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Madártej fagyi
Madártej fagyi

A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
koláč
koláč

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Havas háztető
Havas háztető

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, ha kihűlt 3 részre vágjuk, úgy, hogy a középső rész szélesebb legyen mint a két szélső. A darált kekszet leöntjük 1 dl meleg vízzel, bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós batyu, ahogy Edit készíti
Túrós batyu, ahogy Edit készíti

A tésztához az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk, a többi hozzávalóhoz. A te...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk