menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós Kelt-Kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
3 ek cukor
1 vanilias cukor
1 citrom reszelt héjja
csipet só
2 tojás sárga
8 dkg vaj
1 ek olaj


Kakaó -krém: 250 gr vaj
kakaó
2 vaniliás cukor

Elkészítés:


Élesztőt megkelesztjük. AZ alapanyagokat összekeverjük. Megdagasztjuk jól, majd 1 órát pihenni hagyjuk, hogy megkeljen.
Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük kakaó krémmel. Fetekerjük és mehet a sütőbe. 180-190 fokon 30-40 perc

Trükkök, tippek, praktikák:


isteni finom

Kakaós Kelt-Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrós pite
Túrós pite

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lisztmentes diós sütemény
Lisztmentes diós sütemény

Tészta A tojásfehérjéket a csipet sóval kezdjük el felverni, és ha már lágy hab állagot kapunk, adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Végül óvatosan forgassuk össze a dará...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Boci szelet, túrós (Andi receptje)
Boci szelet, túrós (Andi receptje)

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgarépás, kókuszos keksz
Sárgarépás, kókuszos keksz

A hozzávalókat összegyúrjuk, és fél órára hűtőgépbe tesszük. Ezután a tésztából diónyi gömböket formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, aztán koronggá lapítjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk