• 500 g túró (téglatest csomagolúsú a legjobb, nem jó, ha túl darabos)
• 1 tojás
• kevés liszt - amennyit felvesz, hogy formázható legyen, én 50-70 g-ot szoktam kb, plusz amennyi kell, hogy megforgassam benne, teljes kiőrlésű liszt is jó
• cukor ízlés szerint, 2-3 evékanálnyival szoktam, édesítőszerrel pótolható
• aki szereti - mazsola,
Összekeverem az egészet, gombócokat formálok, lapítom, lisztben megforgatom, vajjal kikent serpenyűben mindkét oldalát megsütöm, kb 10 perc sütéssel lehet számolni :-)
A sárgaborsót beáztatni, főzni annyi vízzel míg teljesen szétfő. Turmixba tenni, a fűszerekkel együtt, lehet pici vízzel segíteni. Folpackkal bélelt edénybe tenni vagy hengerré for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeretnél 30 perc alatt ebédet vagy vacsorát tenni az asztalra? No, akkor jó helyen jársz…tippet, ötletet adok a gyors, ízletes fogáshoz. A siker garantált, senki nem marad éhes. C...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott paprikákat hosszában vágjuk félbe, és magozzuk ki. 2. A töltelékhez a túrót tegyük keverőtálba és villával törjük át. 3. Adjuk hozzá a krémsajtot, a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy turmixgépben alaposan összemixeljük a vizet, a et, a kesudiót, a vanília-esszenciát, a mézet és a kardamomot – a lehető leginkább egyneműnek kell lennie. Az így kapott keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű