Tészta:
4 db tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs mézeskalács fűszerkeverék, 4 ek tejföl, 75 dkg finomliszt, 2 kk szódabikarbóna
Máz:
1 db tojásfehérje, 15 - 20 dkg porcukor (Ha az egészet be akarjuk vonni, akkor ennek az adagnak a duplája kell !!!)
Tészta:
Az összes összetevőt keverjük össze, majd gyúrjuk össze. A tésztát 4 felé osztani, cipókra és lisztezett nyújtófán nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Szaggassuk ki a formákkal és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire a formákat. 200 C-ra előmelegített sütőben légkeveréssel 8 percig süssük.
Máz:
A tojásfehérjét keverjük ki a porcukorral (Nem szabad felverni!!!) Sima fehér massza lesz belőle. Ezután tortadíszítővel, ha az nincs, egy kivágott sarkú műanyag zacskóval díszítsük ki a tésztát. Ez a sütemény rögtön sütés után puha, nem kell pihentetni, hogy megpuhuljon.
A fenti adag nálunk 6 tepsire volt elegendő.
1.nap A puha vajat a cukorral egy mély tálban elkeverjük, hozzáadjuk a fűszerekkel összekavart szódabikarbónát. Beleütjük a tojást, hozzácsurgatjuk a mézet és fokozatosan...
Elkészítési idő: 30 perc +6 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból bedagasztom, kelesztem, formázom. 180 fokon 35 percre készre sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst leöblítjük, egyik hosszanti oldalát egyben hagyva mélyen bevágjuk, majd kihajtjuk, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. Az alsó húslapot betakarjuk 3 szelet kissé egym...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű