menu

Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács a la mami


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
4 db tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs mézeskalács fűszerkeverék, 4 ek tejföl, 75 dkg finomliszt, 2 kk szódabikarbóna

Máz:
1 db tojásfehérje, 15 - 20 dkg porcukor (Ha az egészet be akarjuk vonni, akkor ennek az adagnak a duplája kell !!!)

Elkészítés:


Tészta:
Az összes összetevőt keverjük össze, majd gyúrjuk össze. A tésztát 4 felé osztani, cipókra és lisztezett nyújtófán nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Szaggassuk ki a formákkal és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire a formákat. 200 C-ra előmelegített sütőben légkeveréssel 8 percig süssük.

Máz:
A tojásfehérjét keverjük ki a porcukorral (Nem szabad felverni!!!) Sima fehér massza lesz belőle. Ezután tortadíszítővel, ha az nincs, egy kivágott sarkú műanyag zacskóval díszítsük ki a tésztát. Ez a sütemény rögtön sütés után puha, nem kell pihentetni, hogy megpuhuljon.

Trükkök, tippek, praktikák:


A fenti adag nálunk 6 tepsire volt elegendő.

Mézeskalács a la mami

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
Tejszínes-tárkonyos gombaleves
Tejszínes-tárkonyos gombaleves

1. A vajat egy lábosban megolvasztjuk és felforrósítjuk.
 2. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, kissé megsózzuk és lepirítjuk.  3. Ezután hozzáadjuk a megmosot...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor (zselés)
Szaloncukor (zselés)

A gyümölcsöt kifacsarjuk, elkeverjük benne a cukrot. A levet felmelegítjük, beleszórjuk a zselatinport, majd addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Kb. 1,5-2 cm vastagságban öntsük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zselés szaloncukor
Zselés szaloncukor

Fogok egy hagyományos jégkockatartót, vagy ha olyanom nincs, egy sima szögletes műanyag dobozt. A zselatin lapokat annyi hideg vízbe áztatom, amennyi bőven ellepi. A gyümölcslevet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Karácsonyi borleves
Karácsonyi borleves

Egy lábosban a vizet, 300ml borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a c...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk