25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, 1 mokkáskanál só, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál tej
Töltelék:
12,5 dkg vaj, só , 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is a fele), pirospaprika, őrölt kömény, harissza (elhagyható, de aki szereti a csípőset annak ajánlom), vagy bármiféle csípős fűszer
A tésztát összeállítom és három cipóba osztom. 1 órára hidegre teszem. Mindegyiket téglalap alapúra nyújtom. Elkészítem a tölteléket: kikeverem a vajat a reszelt sajttal, sóval. Egy harmadához piros paprikát keverek, a másik harmadához őrölt köményt, a maradékhoz meg valami csípős fűszert. A lapokat a masszákkal megkenem, felcsavarom, mint a beiglit és pár órára alufóliába csomagolva a hűtőbe teszem, hogy megkeményedjenek. A rudakat éles késsel vékonyan (kb. 3-4 mm) felszeletelem, tojássárgával megkenem és forró sütőbe megsütöm.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk. A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük. Egyenletesen...
Elkészítési idő:Összegyúrni Kb 3mm vastagra kinyújtani Egész tojással lekenni Reszelt sajttal megszórni Vékony csíkokra vágni Forró sütőben kisütni, hamar kész Nekem 3 nagy tepsi ropi lett.
Elkészítési idő:A lisztet átszitálom, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a tojás sárgáját, tejfölt, tejet, olvasztott vajat. ( A vajjal vigyázzunk! Ne legyen forró! A tojás miatt.) Összegyúrom,...
Elkészítési idő:sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval é...
Elkészítési idő: