Családireceptkönyv.hu

Tekert sajtos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, 1 mokkáskanál só, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál tej

Töltelék:
12,5 dkg vaj, só , 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is a fele), pirospaprika, őrölt kömény, harissza (elhagyható, de aki szereti a csípőset annak ajánlom), vagy bármiféle csípős fűszer

Elkészítés:


A tésztát összeállítom és három cipóba osztom. 1 órára hidegre teszem. Mindegyiket téglalap alapúra nyújtom. Elkészítem a tölteléket: kikeverem a vajat a reszelt sajttal, sóval. Egy harmadához piros paprikát keverek, a másik harmadához őrölt köményt, a maradékhoz meg valami csípős fűszert. A lapokat a masszákkal megkenem, felcsavarom, mint a beiglit és pár órára alufóliába csomagolva a hűtőbe teszem, hogy megkeményedjenek. A rudakat éles késsel vékonyan (kb. 3-4 mm) felszeletelem, tojássárgával megkenem és forró sütőbe megsütöm.

Tekert sajtos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtos pogácsa - Kriszti
Sajtos pogácsa - Kriszti

Összegyúrjuk az anyagokat a reszelt sajt nélkül. Kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtogatjuk és betesszük a hűtőbe 20 percre. Ezt megismételjük még kétszer. Sütés előt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csicsókás pogácsa 2. recept
Csicsókás pogácsa 2. recept

A csicsókát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és puhára főzzük, majd villával összetörjük, s hagyjuk kihűlni. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A csicsókapür...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás pogácsa recept
Medvehagymás pogácsa recept

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk