40 dkg sütőtök (tisztított mennyiség)
1 nagy alma
1 fej vöröshagyma
1 kis gerezd fokhagyma
2 dl kókusztej
1 ek. mascarpone (tejszínnel helyettesíthető)
3 dkg vaj
1 tk. curry fűszerkeverék (enyhe)
tengeri só, frissen őrölt bors
friss snidling
pirított mogyoró és/vagy szezámolaj a tálaláshoz
Kockázzuk apróra a hagymát, kevés vajon dinszteljük meg, a végén adjuk hozzá a curry fűszert és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a felkockázott tököt, a hámozott felkockázott almát. Öntsük fel fél liter vízzel, sózzuk, főzzük puhára a tököt. Kb. 10-15 perc főzés után turmixoljuk le a levest, keverjük hozzá a mascarponét és a kókusztejet. Frissen vágott snidlinggel, pirított mogyoróval vagy szezámolajjal tálaljuk.
Megtisztítjuk és részben feldaraboljuk, részben lereszeljük a sárgarépákat. A vöröslencsét feltesszük főzni hideg vízben. Apróra felvágjuk a vöröshagymát. Kevés olajat melegítünk...
Elkészítési idő: 30 percÖsszedarabolom a zöldségeket, megmosom őket. Kevés olajon megdinsztelem, kevés lisztet szórok rá, majd piros paprikát, sót. Lassan felengedem vízzel, de vigyázok, hogy ne legyen cs...
Elkészítési idő:http://aprosef.hu/tarkonyos_csirkeraguleves
Elkészítési idő: