40 dkg sütőtök (tisztított mennyiség)
1 nagy alma
1 fej vöröshagyma
1 kis gerezd fokhagyma
2 dl kókusztej
1 ek. mascarpone (tejszínnel helyettesíthető)
3 dkg vaj
1 tk. curry fűszerkeverék (enyhe)
tengeri só, frissen őrölt bors
friss snidling
pirított mogyoró és/vagy szezámolaj a tálaláshoz
Kockázzuk apróra a hagymát, kevés vajon dinszteljük meg, a végén adjuk hozzá a curry fűszert és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a felkockázott tököt, a hámozott felkockázott almát. Öntsük fel fél liter vízzel, sózzuk, főzzük puhára a tököt. Kb. 10-15 perc főzés után turmixoljuk le a levest, keverjük hozzá a mascarponét és a kókusztejet. Frissen vágott snidlinggel, pirított mogyoróval vagy szezámolajjal tálaljuk.
1. A káposztát tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben. 2. Add hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA feldarabolt orját hideg vízbe feltenni, ha felforrt leönteni róla a vizet, majd újból felönteni hideg vízzel és feltenni kis lángra. A hab lesz a tetején azt levenni,só,bors bele...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA szarvashúst gondosan megtisztítjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd egy nagyobb lábasban a hússal együtt megpirítjuk a felforrósított olajon. Megsózzuk, majd ann...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel beletesszük a szemes borsot, a babérle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű