Családireceptkönyv.hu

Almás sütőtökleves


Írta:

Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg sütőtök (tisztított mennyiség)
1 nagy alma
1 fej vöröshagyma
1 kis gerezd fokhagyma
2 dl kókusztej
1 ek. mascarpone (tejszínnel helyettesíthető)
3 dkg vaj
1 tk. curry fűszerkeverék (enyhe)
tengeri só, frissen őrölt bors
friss snidling
pirított mogyoró és/vagy szezámolaj a tálaláshoz

Elkészítés:


Kockázzuk apróra a hagymát, kevés vajon dinszteljük meg, a végén adjuk hozzá a curry fűszert és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a felkockázott tököt, a hámozott felkockázott almát. Öntsük fel fél liter vízzel, sózzuk, főzzük puhára a tököt. Kb. 10-15 perc főzés után turmixoljuk le a levest, keverjük hozzá a mascarponét és a kókusztejet. Frissen vágott snidlinggel, pirított mogyoróval vagy szezámolajjal tálaljuk.

Almás sütőtökleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bab - Káposztás bableves - OK
Bab - Káposztás bableves - OK

1. A káposztát tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben. 2. Add hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Orja leves
Orja leves

A feldarabolt orját hideg vízbe feltenni, ha felforrt leönteni róla a vizet, majd újból felönteni hideg vízzel és feltenni kis lángra. A hab lesz a tetején azt levenni,só,bors bele...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tárkonyos szarvasraguleves
Tárkonyos szarvasraguleves

A szarvashúst gondosan megtisztítjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd egy nagyobb lábasban a hússal együtt megpirítjuk a felforrósított olajon. Megsózzuk, majd ann...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bableves füstölt hússal
Bableves füstölt hússal

A babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel beletesszük a szemes borsot, a babérle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk