menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttal és sonkával töltött karaj baconbe csomagolva


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg sertéskaraj, 20 dkg bacon, 6 szelet sonka, 6 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt sajt, olívaolaj, só, bors.

Elkészítés:


A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket és fóliával lefedjük, majd fél órán át pihentetjük. Minden hússzeletre egy szelet sonkát helyezünk. Közben csíkokra vágjuk a sajtot és elosztjuk a húsokon. Majd egyenként feltekerjük őket és baconbe csomagoljuk. Kivajazott tepsibe tesszük és a tetejét megkenjük olívaolajjal, majd 40-50 percen át sütjük 180 fokon. Időközben megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.

Sajttal és sonkával töltött karaj baconbe csomagolva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Krémsajtos göngyölt karajszeletek
Krémsajtos göngyölt karajszeletek

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra vágjuk. Elkészítés: A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk a krémsajtból. Erre 3-4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Rakott káposzta
Rakott káposzta

A 3 ujjnyi füstölt szalonnát 5 mm-es csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük, kb. háromnegyednyire készre sütjük, a szalonnákat kiszedjük, félrerakjuk. Közben a savanyú káposztát kics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ráchús
Ráchús

A húst felszeleteljük, kicsit megütögetjük, alaposan befűszerezzük. Lisztbe forgatjuk és olajon elősütjük. A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, a paprikát, paradicsomot felsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: HAMi
Töltött fasirt
Töltött fasirt

Elkészítés: A töltéshez való tojásokat keményre főzzük. A két zsemlét pár percre kevés tejbe vagy vízbe áztatjuk. Miután jól megszívták magukat, kinyomkodjuk és ledaráljuk a hússa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk