50 dkg. liszt,
Fél l tej,
30 dkg. cukor,
2 db. tojás,
1 ek. fahéj,
2 ek. kakaópor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 cs. sütőpor,
2 dl. olaj,
3 ek. lekvár,
5 ek. darált dió,
2 k. k. szódabikarbóna.
Tetejére:
1 marék durvára vágott dió.
A lisztet kimérjük egy nagyobb tálba szitáljuk. Szép lassan hozzáadunk minden hozzávalót és mixerrel jól kikeverjük. Sütőpapapírral bélelt tepsibe 20/30 cm öntjük, a tetejére rászórjuk a durvára vágott diót, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon megsütjük. Tűpróba!
Jó étvágyat kívánok.
a tojást a zsírt a mézet a tejet,a cukrot 5 percig lassú tűznél keverjük vagy gőz fölött főzzük,majd a tűzről levéve a liszttel eldolgozzuk 4 részre osztjuk fél órát pihentetjük ma...
Elkészítési idő:A tésztát kifőzőm, hagyom kihűlni, az almákat szeletelem. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vanília esszenciával, ha már kétszeres a térfogata, belekeverem a főtt tés...
Elkészítési idő:A lisztet a sütőporral és a zsírral összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a porcukrot, tojást, a reszelt citromhéjat és annyi tejet hogy könnyen gyúrható legyen. Jól kidolgozzuk a tésztá...
Elkészítési idő: