8 szelet karaj,
liszt,
tojás,
8 db. burgonya,
fűszerkeverék,
fokhagyma,
étolaj a sütéshez.
A karaj szeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd megszórjuk fűszerkeverékkel.
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A felvert tojásba átnyomott fokhagymát keverünk.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a tojásba mártjuk és a reszelt burgonyában jól belenyomkodjuk. Bő olajban lassú tűzön szép pirosra sütjük. Tetszés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk.
A húst szépen megformázzuk, ami azt jelenti, hogy a végéről levágjuk az elvékonyodó részt, a másik feléről meg lenyessük a kilógó részeket, leszedjük a hártyát, ha van rajta, szóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst alaposan mosd meg, a fehér, kemény hártyákat éles késsel távolítsd el. Vágd a csontok között tetszés szerinti, egyforma nagyságú darabokra. Sózd be jól, majd ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa sárgarépát a fehérrépát az almát megtisztítjuk majd apró darabokra vágva feltesszük főni...hozzáadunk sót ízlés szerint beletesszük a babér levelet és az őrölt borsot...és puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összepárolom, majd hűlni hagyom. Ezután áztatott zsemlét, 1 nyers tojást, sót, borsot adok hozzá, jól összekeverem és betöltöm a húsba. Összetűzöm vagy bevarrom és mehet is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű