Hozzávalók:
50 dkg.liszt,
5 dkg.cukor,
1 db.tojássárgája,
1 cs. vanilincukor,
2 dkg.élesztő, egy kevés tej.
só.
Elkészítés:
A hozzávalókból kevés tej hozzáadásával képlékeny tésztát gyúrunk. Fél óráig kelni hagyjuk, majd ujjnyi vastagságú csíkokra szabdaljuk. A sütőfát megolajozzuk és rácsavarjuk a tésztát. Fém lemezt helyezünk a tepsi alá. Forró olajba helyezzük és pirosra sütjük. A sütőfáról lehúzzuk a kész kalácsot, és diós cukorba, fahéjas cukorba, vagy amibe szeretitek forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Ezt az adagot én dupláztam.
Tegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikrosütőbe a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a két darab nyers tojást, keverjük jól öss...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A sütőt elő kell melegíteni 180 C fokra és a sütőrácsot az alsó harmadba helyezni. 2. Egy normál méretű gyümölcskenyér-formát sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral felforralni és utána ráönteni a többi hozzávalókat . 6 x 27 dkg adagnak kell kijönni mind a tészta mind a tölteléknek . Nem kell futtatni az élesztőt csak belem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig la...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű