Családireceptkönyv.hu

Székelykáposzta


Írta:

Elk. idő: 2-2,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db. szép hátsó csülök,
1 kg savanyú káposzta,
3 fej vöröshagyma,
50 dkg sertés comb,
2 db fokhagymagerezd,
6 evőkanál olaj,
4 dl tejföl,
só,
babérlevél,
őrölt fekete bors,
kömény,
rizs.






Elkészítés:



A sertéshúst vágjuk kockára, a csülköt daraboljuk, jól megmossuk.
2 fej hagymát tisztítsuk meg, apró kockákra vágjuk.
Egy edényben hevítsük meg az olajat, és tegyük rá a hagymát, majd pirítsuk üvegesre.
Tegyük rá a kockára vágott húst,a csülköt, sózzuk, keverjük jól meg, és fehérítsük ki a húskockák minden oldalát.
Ezután húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával. Miután elkevertük, visszatehetjük a tűzre. Kis vizet önthetünk rá, és főzzük majdnem készre. Közben ízlés szerint tehetünk rá még sót, borsot, köményt, és zúzott fokhagymát.
Közben a savanyú káposztát mossuk át alaposan, és tegyük oda egy edényben főni. Tehetünk a káposztához babérlevelet, egy fej vöröshagymát egészben.
Ha a káposzta és a pörkölt is majdnem kész akkor öntsük össze őket és egy marék megmosott rizst adjunk hozzá és pár perc alatt készre főzzük.
Kb. 10-percig lefedve hagyjuk, hogy a rizsszemek jók legyenek és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Székelykáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymás sertésszelet – gyorsan elkészül a fincsi ebé
Hagymás sertésszelet – gyorsan elkészül a fincsi ebé

A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Szatmári töltött flekken - OK
Tarja - Szatmári töltött flekken - OK

1. A tarját felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. 2. Fogunk egy tálat, beletesszük a feldarabolt sonkát, gombát, a felaprózott hagymát, a borsót, a petrezselymet, a tojásokat, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

◾️A szalonnát apróra vágjuk és kb. 3/4-ig megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk. ◾️Ezután mehet bele a felkockázott hús, am...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Batyus sült tarja
Batyus sült tarja

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel). Pár kanálnyi olajon 1-2 perc alatt m...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk