50 dkg darált sertéshús
4 szelet vékony füstölt szalonna
2 száraz zsemle
1 nagy vagy 2 kicsi fej vöröshagyma
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 kk só
1 kk vegeta
bors
zsemlemorzsa a panírhoz
A zsemléket langyos vízben be kell áztatni. Közben a szalonnát, hagymát apróra vágom, a fokhagymát összetöröm. A darált hússal a fűszereket a hagymákat és a szalonnát, tojást, a kicsavart zsemlét összegyúrom. Felforrósítom az olajat, kis golyókat formázok a masszából. A zsemlemorzsában ellapítom. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Köretnek ajánlom: 1 kg krumpli 1 cm-s szeletekre vágva. Kevés olajat pici vízzel a teflon aljára teszek, megsózom, a krumpli szeleteket beleforgatva fedő alatt 25 percig párolom, utána ritka kevergetés mellett az alját megpirítom. Ha félig kész, apróra vágott petrezselymet szórok rá.
Meg lehet próbálni pici házikolbász darabkákat belekeverni a szalonna helyett, vagy ha a szalonna nem zsíros.
Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésíte...
Elkészítési idő: 30-45 percAz oldalast a csontok mellett felszeleteltem A fuszerekkel,soval,borssal,aprora zuzott fokhagymaval jol bedorzsoltem,es hagytam allni kb. fel orat Egy serpenyobn olajat ontottem,...
Elkészítési idő: 1 oraEgy nagy tálban összekeverjük a darált húst,a tojást,a morzsát, sóval, borssal és fokhagyma porral. A keveréket a egy közepes fóliával bélelt sütőlapra tesszük és osszuk szét e...
Elkészítési idő: