1 kg liszt,10 dkg vaj,2 tojás,5 dkg élesztő,5 dl tej,5 ek. cukor
Csipet só
Az élesztő felfuttattam 2 dl tejben, amihez 2 ek. cukrot adtam. A vajat, hogy tudjak vele dolgozni langyosra olvasztottam. Ezután az összes hozzávalót egybedagasztottam.
Mikor a duplájára kelt, lisztezett deszkára borítottam, kb. 1 cm-re nyújtottam és egyenlő kockákra felvágtam. Mindegyikre egy csík baracklekvárt raktam. Szívesen használom a sütőlekvárt, mert nem folyik ki, meg szeretjük is. (Lehet finomabb lenne jó kis keményebb házi lekvárral, de annyi nincsen sajnos.)
Feltekertem, 30*40-es tepsibe tettem és még egy 20 percet hagytam kelni. Addig előmelegítettem a sütőt 200 fokra. Mielőtt a sütőbe tettem, megkentem felvert tojással. Visszavettem a sütőt 180 fokra és kb. 25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Mikor langyosra hűlt, kiborítottam a tepsiből és óvatosan szétszedtem, porcukorral megszórtam.
Ebből a mennyiségből 24 db bukta lett.
Az összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrtam, hagytam fél órát pihenni, majd egy picit átmozgattam. Utána hagytam, amíg teljesen meg nem kelt - mivel mostanában még nincs olyan...
Elkészítési idő: hosszú Nehézség: KönnyűA lisztet, a tejet és a tejszínt, sót, cukrot, 1 vaníliarúd kikaprat magjait, a tojásokat és az élesztőt szoba robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a mazsolával és egy kevés cukorral. Bejgliszerűen feltekerni és nagyobb darabokra vágni, muffin sütő formába tenn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesLangyos tejben 1 ek. cukorral felfuttattam az élesztőt. A lisztet összekevertem a maradék cukorral, csipetnyi sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadta a vajat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű