1 kg liszt,10 dkg vaj,2 tojás,5 dkg élesztő,5 dl tej,5 ek. cukor
Csipet só
Az élesztő felfuttattam 2 dl tejben, amihez 2 ek. cukrot adtam. A vajat, hogy tudjak vele dolgozni langyosra olvasztottam. Ezután az összes hozzávalót egybedagasztottam.
Mikor a duplájára kelt, lisztezett deszkára borítottam, kb. 1 cm-re nyújtottam és egyenlő kockákra felvágtam. Mindegyikre egy csík baracklekvárt raktam. Szívesen használom a sütőlekvárt, mert nem folyik ki, meg szeretjük is. (Lehet finomabb lenne jó kis keményebb házi lekvárral, de annyi nincsen sajnos.)
Feltekertem, 30*40-es tepsibe tettem és még egy 20 percet hagytam kelni. Addig előmelegítettem a sütőt 200 fokra. Mielőtt a sütőbe tettem, megkentem felvert tojással. Visszavettem a sütőt 180 fokra és kb. 25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Mikor langyosra hűlt, kiborítottam a tepsiből és óvatosan szétszedtem, porcukorral megszórtam.
Ebből a mennyiségből 24 db bukta lett.
Az élesztőt a kevés cukorral langyos vízben felfuttatjuk, egy mély tálba szórjuk a lisztet, a sót, a tört krumplit, összekeverjük az élesztővel, és annyi langyos vizet adunk hozz...
Elkészítési idő:A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, a sárgájához adagold hozzá a cukrot, és keverd habosra. Moss meg két fürt szőlőt, szemezd le, botmixerrel pépesítsd, szűrd le,...
Elkészítési idő:A cukrot a tojássárgájával, a langyos vízzel és az étolajjal kikeverjük. Az étolajat lassan adagoljuk hozzá, hogy össze ne kapja. Utoljára a lisztet és a felvert tojásfehérjét...
Elkészítési idő: