3 körte
3 tojás
1 bögre liszt
1 bögre cukor
fél bögre olaj
1 dl tej
fél csomag sütőpor
A körtéket mosd meg, hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. A tojást keverd fehéredésig a cukorral, add hozzá a tejet, az olajat, majd a sütőporral vegyített lisztet. Szórhatsz még a tésztába mazsolát, diót vagy mandulát. Keverd a masszát homogénné.
Egy közepes tepsi alját vajazd ki. Béleld ki a körteszeletekkel, és öntsd rá a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20-25 percig. Mielőtt kivennéd, teszteld tűpróbával. Ha beleszúrsz egy tűt, és üresen húzod ki, bátran kiveheted. Borítsd ki úgy, hogy a körtés része kerüljön felfelé. A szeleteléssel várj addig, amíg kihűl.
Elkészítés Gesztenyés-csokoládés pohárkrém A csokoládés réteghez a tejszínt forráspontig hevítjük, beletördeljük a csokoládét. 5 percig állni hagyjuk, majd alaposan elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellet...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük, szilikonos kuglóf alakú sütőformába rakunk 1-1 lapos evőkanál masszát, 200 fokon 30 percig sütjük. A kisült kis kuglófok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és lágy tésztát gyúrunk. Ha túl keményre sikerült, tejföl vagy tej hozzáadásával lágyíthatunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes