3 körte
3 tojás
1 bögre liszt
1 bögre cukor
fél bögre olaj
1 dl tej
fél csomag sütőpor
A körtéket mosd meg, hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. A tojást keverd fehéredésig a cukorral, add hozzá a tejet, az olajat, majd a sütőporral vegyített lisztet. Szórhatsz még a tésztába mazsolát, diót vagy mandulát. Keverd a masszát homogénné.
Egy közepes tepsi alját vajazd ki. Béleld ki a körteszeletekkel, és öntsd rá a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20-25 percig. Mielőtt kivennéd, teszteld tűpróbával. Ha beleszúrsz egy tűt, és üresen húzod ki, bátran kiveheted. Borítsd ki úgy, hogy a körtés része kerüljön felfelé. A szeleteléssel várj addig, amíg kihűl.
A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és vájjuk ki a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint cikkekre, majd locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze. (a citromlé megvéd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet eldörzsöljük a margarinnal, hozzáadjuk porcukrot, sütőport, csipet sót, tojássárgáját, a langyos tejet, jól összedolgozzuk, és három részre osztjuk. 2. Lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima, lágy tésztát kapunk. Kell az összeállításhoz egy kis tej is. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű