- EZ A MENNYISÉG EGY 24 / 37 TEPSIRE VALÓ ADAG
-6 tojás
-370 g cukor
-4 1/2 dl kefir
-1 1/2 dl olaj
- 520 g liszt
- 2 tasak vaniliás cukor
-1 tasak sütőpor
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 cirtom reszelt héja
-8 0 g dió
-2 alma
-csoki darabkák( tetszés szerinti mennyiség )
-a diót darabosra vágjuk,az almát meghámozzuk,lereszeljük
-a tojásokat habosra keverjük a cukorral meg a vaniliás cukorral
-hozzáadjuk a citrom reszelt héját,a sütőporral elvegyitett lisztet,a kevés citromlével eloltott szódabikarbónát és folyamatosan adagolva a kefirt,majd az olajat ,csomomentesre kavarjuk
-a végén beleforgatjuk a diót, csoki darabkákat meg a reszelt almát
-sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és előmelegitett sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük
-porcukorral megszeorjuk tálaláskor
Elkészítés: (Kis tepsi mérete: 15cm x 26cm) 1. Először a kókuszos részt készítjük el: A lisztet a tejben csomómentesen elkeverjük, majd beletesszük a kristálycukrot, vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a vaníliarúd kikapart magjával és a rúddal felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük. Majd hozzákeverjük az amarettót, és a még meleg-tejs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy kisebb lábasban forrni teszünk vizet (kb. 2/3-ig). A piskóta kivételével a többi anyagot egy lábasba tesszük, és kevergetve a víz fölött 20 percig gőzöljük. Egy őzgerincformát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pisztáciát vágd fel nagyon apróra, vagy daráld le. A marcipánmasszát enyhén porcukrozott felületen nyújtsd ki, majd gyors mozdulatokkal gyúrd bele a pisztáciát, és formálj belőle...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű