Családireceptkönyv.hu

Almás-diós piskóta


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- EZ A MENNYISÉG EGY 24 / 37 TEPSIRE VALÓ ADAG
-6 tojás
-370 g cukor
-4 1/2 dl kefir
-1 1/2 dl olaj
- 520 g liszt
- 2 tasak vaniliás cukor
-1 tasak sütőpor
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 cirtom reszelt héja
-8 0 g dió
-2 alma
-csoki darabkák( tetszés szerinti mennyiség )

Elkészítés:


-a diót darabosra vágjuk,az almát meghámozzuk,lereszeljük
-a tojásokat habosra keverjük a cukorral meg a vaniliás cukorral
-hozzáadjuk a citrom reszelt héját,a sütőporral elvegyitett lisztet,a kevés citromlével eloltott szódabikarbónát és folyamatosan adagolva a kefirt,majd az olajat ,csomomentesre kavarjuk
-a végén beleforgatjuk a diót, csoki darabkákat meg a reszelt almát
-sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és előmelegitett sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük
-porcukorral megszeorjuk tálaláskor

Almás-diós piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Kókuszos-kekszes kocka
Kókuszos-kekszes kocka

Elkészítés: (Kis tepsi mérete: 15cm x 26cm) 1. Először a kókuszos részt készítjük el: A lisztet a tejben csomómentesen elkeverjük, majd beletesszük a kristálycukrot, vaníliás cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
AMARETTOS CRÉME BRULÉE
AMARETTOS CRÉME BRULÉE

A tejszínt a vaníliarúd kikapart magjával és a rúddal felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük. Majd hozzákeverjük az amarettót, és a még meleg-tejs...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsanett
Őzgerinc sütés nélkül
Őzgerinc sütés nélkül

Egy kisebb lábasban forrni teszünk vizet (kb. 2/3-ig). A piskóta kivételével a többi anyagot egy lábasba tesszük, és kevergetve a víz fölött 20 percig gőzöljük. Egy őzgerincformát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mozart-golyó
Mozart-golyó

A pisztáciát vágd fel nagyon apróra, vagy daráld le. A marcipánmasszát enyhén porcukrozott felületen nyújtsd ki, majd gyors mozdulatokkal gyúrd bele a pisztáciát, és formálj belőle...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk