1 kg sertés csülök
-40 dkg tarkabab
-2 sárgarépa
-1 nagy fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 fehérrépa
-2 babérlevél
-1 kávéskanál kömény (őrölt)
-2 evőkanál zsír
-só
-bors
-pirospaprika
kicsi aprított piros húsú paprika
A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, a húst felkockázzuk
. A hagymát a zsíron megpirítjuk, a húst hozzátesszük, kis vízzel felöntjük, és félig megpároljuk, majd a felkarikázott zöldségekett is hozzákeverjük +babérlevél, beízesítjük, . Vízzel felöntjük.
Kb. 1 óra alatt készre főzzük, ha szükséges, a vizet pótoljuk. A végén beletesszük az előző nap már beáztatott, megfőzött,leszürt babot ,Együtt még főzzük kb. 15 percet ,
1. 0,5 kg darált lapockát kevés olajon lepirítottam, és a következő dolgokkal ízesítettem: fehér bors, szerecsendió, petrezselyem, és halak fűszerkeverék (nagyon finom- Kotányi)....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés olajon szép pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A hússzeleteket a forró olajban átsütjük, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 – 40 dkg sertéshúst (lapocka) pörkölt méretű kockákra vágom. 1 fej hagymát megdinsztelek, majd kb. ¾ evőkanálnyi Piros Aranyat teszek hozzá. Ebben párolom a húst, amíg elfövi...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű