1 kg sertés csülök
-40 dkg tarkabab
-2 sárgarépa
-1 nagy fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 fehérrépa
-2 babérlevél
-1 kávéskanál kömény (őrölt)
-2 evőkanál zsír
-só
-bors
-pirospaprika
kicsi aprított piros húsú paprika
A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, a húst felkockázzuk
. A hagymát a zsíron megpirítjuk, a húst hozzátesszük, kis vízzel felöntjük, és félig megpároljuk, majd a felkarikázott zöldségekett is hozzákeverjük +babérlevél, beízesítjük, . Vízzel felöntjük.
Kb. 1 óra alatt készre főzzük, ha szükséges, a vizet pótoljuk. A végén beletesszük az előző nap már beáztatott, megfőzött,leszürt babot ,Együtt még főzzük kb. 15 percet ,
Az összes összetevőt feltesszük főzni /kb 3-4 óra/, fűszerek és só nélkül. A csülköt, körmöt ledaráljuk, a szívet, nyelvet kockára vágjuk fel. Az egészet összekeverjük, fűszerezz...
Elkészítési idő: 2-3 nap Nehézség: KözepesHúst lefektetjük, alá öntünk vizet. Sütöm kb. fél óráig. Egy nyers tojást összekeverünk egy pohár tejföllel és ezzel leöntjük, sajtot reszelünk rá. Addig sütjük amíg jó piros nem l...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst 1-1,5 cm-s szeletekre vágjuk, tenyérrel meglapítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztben kevés zsíron pirosra elősütjük. Zsírjában apróra vágott füstölt szalonnán bőve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű