menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalma lekvár


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--1 kg birs ( ez az alap mennyiség ....ezt többszörözzük attól függően hány kiló a gyümölcs )
-30 -40 dkg cukor (tetszés szerint)
-Fél citrom (leve és héja)
-2 bögre víz

Elkészítés:


---Mossuk meg alaposan a birsalmákat, különösen, ha molyhosak.
--Daraboljuk fel (magház nélkül, bár abban van a zselésítő pektin).
--Öntsünk rá 1 bögre vizet és főzzük puhára kb. 30-40 percig.
– készítsük elő az üvegeket. Legyenek nagyon jól elmosva!
--Ha puha a birs, zárjuk el a tüzet, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
--Botmixerrel pürésítjük
A másik bögre vízzel tegyük fel főni a cukrot, a citrom levét és reszelt héját.
--Adjuk hozzá a birspépet és főzzük sűrűre 15-20 perc alatt.
Merjük üvegekbe a kész lekvárt.
Zárjuk le menetes tetővel az üvegeket
-.Forgassuk fejjel lefelé, hogy nem ereszt-e az üveg.
Ha jó, mehetnek a száraz dunsztba.
24 óra múlva vegyük ki, és tegyük a kamrába vagy más hűvös helyre

Birsalma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lecsó 2 - OK
Lecsó 2 - OK

1. 2 kg zöldpaprikához 1 kg paradicsomot veszünk. A zöldpaprikát kicsumázva karikára vágjuk és forró sós vízzel leforrázzuk, a paradicsomot pedig szűrőkanálba téve forró vízbe márt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Bogyós gyümölcs tartósítása
Bogyós gyümölcs tartósítása

Ha meleg van, hiába a hűtő, netán az átválogatás, a mimóza-érzékenységű bogyós gyümölcsök elég hamar átadják magukat az enyészetnek. Az is köztudott, hogy ha vízzel átöblítjük, me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Csak 500 forint egy üveggel,  fermentált savanyúság
Csak 500 forint egy üveggel, fermentált savanyúság

Elkészítése: Gyaluljuk le vagy aprítsuk fel a fejeskáposztát, majd 5-10 percen át dolgozzuk bele a sót, míg a káposzta levet nem enged. Adjuk hozzá a mustármagot vagy köménym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Zsíros lecsó télire - készre főzve
Zsíros lecsó télire - készre főzve

A zöldségeket ízlés szerint felaprítom. A hagymát az zsíradékon megpárolom, majd a többi zöldséget hozzáadom, előbb a paprikát, amikor kicsit összeesik, a paradicsomot is. Majdne...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk