menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalma lekvár


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--1 kg birs ( ez az alap mennyiség ....ezt többszörözzük attól függően hány kiló a gyümölcs )
-30 -40 dkg cukor (tetszés szerint)
-Fél citrom (leve és héja)
-2 bögre víz

Elkészítés:


---Mossuk meg alaposan a birsalmákat, különösen, ha molyhosak.
--Daraboljuk fel (magház nélkül, bár abban van a zselésítő pektin).
--Öntsünk rá 1 bögre vizet és főzzük puhára kb. 30-40 percig.
– készítsük elő az üvegeket. Legyenek nagyon jól elmosva!
--Ha puha a birs, zárjuk el a tüzet, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
--Botmixerrel pürésítjük
A másik bögre vízzel tegyük fel főni a cukrot, a citrom levét és reszelt héját.
--Adjuk hozzá a birspépet és főzzük sűrűre 15-20 perc alatt.
Merjük üvegekbe a kész lekvárt.
Zárjuk le menetes tetővel az üvegeket
-.Forgassuk fejjel lefelé, hogy nem ereszt-e az üveg.
Ha jó, mehetnek a száraz dunsztba.
24 óra múlva vegyük ki, és tegyük a kamrába vagy más hűvös helyre

Birsalma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PRAKTIKÁK
PRAKTIKÁK

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Sült paradicsom szósz- Facebook, Kórusz Ildikó
Sült paradicsom szósz- Facebook, Kórusz Ildikó

Így készítettem :1 mélyebb tepsibe 1dl olivaolajat öntöttem, 4 kiló megmosott paradicsomot felaprítottam bele a tepsibe (nem kell levágni a héját) , 5 nagy fej vöröshagymát felaprí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres aszalt paradicsom
Fűszeres aszalt paradicsom

A paradicsomot hosszasabban - akinek kertje, terasza van - a napon teljesen megaszaljuk, vagy sütőben, hőlégkeverésen először 3 órát 100 fokon, résnyire nyitott ajtónál, majd továb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lecsó 1 - OK
Lecsó 1 - OK

1. A zsiradékot egy 10 l-es fazékban felolvasztom, beleteszem a megvágott hagymát, lassú tűzön kavargatom és sorra ahogy vágom rakom hozzá a többi hozzávalókat. 2. Addig főztem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk