menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalma lekvár


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--1 kg birs ( ez az alap mennyiség ....ezt többszörözzük attól függően hány kiló a gyümölcs )
-30 -40 dkg cukor (tetszés szerint)
-Fél citrom (leve és héja)
-2 bögre víz

Elkészítés:


---Mossuk meg alaposan a birsalmákat, különösen, ha molyhosak.
--Daraboljuk fel (magház nélkül, bár abban van a zselésítő pektin).
--Öntsünk rá 1 bögre vizet és főzzük puhára kb. 30-40 percig.
– készítsük elő az üvegeket. Legyenek nagyon jól elmosva!
--Ha puha a birs, zárjuk el a tüzet, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
--Botmixerrel pürésítjük
A másik bögre vízzel tegyük fel főni a cukrot, a citrom levét és reszelt héját.
--Adjuk hozzá a birspépet és főzzük sűrűre 15-20 perc alatt.
Merjük üvegekbe a kész lekvárt.
Zárjuk le menetes tetővel az üvegeket
-.Forgassuk fejjel lefelé, hogy nem ereszt-e az üveg.
Ha jó, mehetnek a száraz dunsztba.
24 óra múlva vegyük ki, és tegyük a kamrába vagy más hűvös helyre

Birsalma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgabarack lekvár dzem
Sárgabarack lekvár dzem

A barackokat megmossuk,kimagozzuk,kivágjuk a hibás részeket és egy nagy fazékba rakjuk Ott a lábasban, nem kell itten fakcni, turmixgép, meg a többi, szépen a tiszta kis kezeddel...

Elkészítési idő: 1 ó 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Lackó
Ketchup
Ketchup

2 óráig főzzük,turmixoljuk,üvegekbe töltjük és dunsztoljuk. Abban az esetben,ha almát is teszünk bele vagy Pektint,akkor sokkal hamarabb elkészül

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Lecsó tèlire 🍅🌶️🧅
Lecsó tèlire 🍅🌶️🧅

Először a hagymát kicsit meg kell dinsztelni ezután a paradicsom amit kicsit főzni kell,hogy levet engedjenés végül a paprika és a fűszerek. Meg kell főzni és ha kész a végén a ta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mandarinlekvár
Mandarinlekvár

Mossuk meg a mandarinokat héjastul. Ízlés szerint tegyük félre néhány mandarinnak a héját (2 héj ajánlott), a többit távolítsuk el, a megőrzötteket vágjuk apróra. Az egész mandarin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk