-50 dkg sertéslapocka vagy másmilyen hús, amit szeretünk
-10 dkg füstölt szalonna
-45 dkg zöldborsó ( vagy 1 nagy üveg borsó )
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 TV paprika
-2 kisebb paradicsom
--1 ek gulyáskrém
-1 kk őrölt kömény
-1 kk őrölt bors
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-kevés liszt
--A húst és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát félfőre vágjuk.
Egy tepsibe vagy jénaiba szórjuk a szalonnát, majd erre a hagymát. --A húst kevés lisztben megforgatjuk, majd a hagymára tesszük.
-A gulyáskrémhez hozzáadjuk a borsot, köményt, fokhagymát és egy kevés vizet, majd jól összekeverjük. A fűszeres öntetet a húsra locsoljuk, majd alufóliával lefedjük.
--200 fokos sütőbe toljuk és kb félig megsütjük.
--Közben felaprítjuk a paradicsomokat és a paprikát.
A húsról levesszük a fóliát, majd rászórjuk a paprikát, paradicsomot, a borsót is hozzáadjuk és összeforgatjuk.
Ha úgy látjuk, hogy nem engedett elég levet, akkor kevés vizet öntsünk alá.
Toljuk vissza a sütőbe az ételt most már alufólia nélkül és süssük készre.
Tálalhatjuk savanyúsággal, salátával, rizzsel vagy sült krumplival.
A húst megmossuk, megszárítjuk, majd hosszában két vágást ejtünk – ahogy az a képen is látszik. Lényeg, hogy ne vágjuk el teljes hosszában a húst, hanem maradjon 1-2 cm érintetlenü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Először készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg és vágd ízlés szerinti méretű kockákra a húst, a sertéspörköltbe általában 1,5-2 cm-es húskockákat teszünk. Vágd apróra a...
Elkészítési idő: 125 perc Nehézség: Könnyű• A paprikákat, kolbászt és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott paprikákat, kolbászt és lila hagymát elkeverjük a macisajtta...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz oldalast nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, befűszerezzük, és egy órára a hűtőbe tesszük. (Én előző nap szoktam befűszerezni az oldalast.) A hagymákat megtisztítjuk. A vörösha...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű