-50 dkg sertéslapocka vagy másmilyen hús, amit szeretünk
-10 dkg füstölt szalonna
-45 dkg zöldborsó ( vagy 1 nagy üveg borsó )
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 TV paprika
-2 kisebb paradicsom
--1 ek gulyáskrém
-1 kk őrölt kömény
-1 kk őrölt bors
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-kevés liszt
--A húst és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát félfőre vágjuk.
Egy tepsibe vagy jénaiba szórjuk a szalonnát, majd erre a hagymát. --A húst kevés lisztben megforgatjuk, majd a hagymára tesszük.
-A gulyáskrémhez hozzáadjuk a borsot, köményt, fokhagymát és egy kevés vizet, majd jól összekeverjük. A fűszeres öntetet a húsra locsoljuk, majd alufóliával lefedjük.
--200 fokos sütőbe toljuk és kb félig megsütjük.
--Közben felaprítjuk a paradicsomokat és a paprikát.
A húsról levesszük a fóliát, majd rászórjuk a paprikát, paradicsomot, a borsót is hozzáadjuk és összeforgatjuk.
Ha úgy látjuk, hogy nem engedett elég levet, akkor kevés vizet öntsünk alá.
Toljuk vissza a sütőbe az ételt most már alufólia nélkül és süssük készre.
Tálalhatjuk savanyúsággal, salátával, rizzsel vagy sült krumplival.
Az oldalast megmossuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, papírtörlővel megtöröljük. Egy tálba tesszük a húst, és rárakjuk az összes hozzávalót. Jól átkeverjük, és rövid ideig/10-15 perc...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA húst felszeletelem 1,5 cm-s szeletekre, nem klopfolom, sózom, borsozom, majd egy nagyobb serpenyőben kétszerre gyorsan kisütöm, rózasín színe legyen. Vissza rakom a szeleteket az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát és zöldhagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a csíkokra vágott paprikát és a felszeletelt paradicsomot. Addig dinszteljük, míg megpuhul. Rátess...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes