-kb. 70 dkg sertéskaraj,
-1 kg burgonya,
-1 fej vöröshagyma,
-35 dkg tejföl,
-25 dkg császárszalonna vagy bacon,
-25 dkg reszelt sajt,
-10 dkg tömlös sajt
-1 teáskanál mustár, só, bors
--6-8 kanál olaj,
A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni )
A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon süssük elő.
A visszamaradt olajban pároljuk meg a felszeletelt hagymát, és pirítsuk meg a szalonnát vagy bacont
-a zsirt leöntjük róla,majd hagyjuk hülni
--ezután belekeverjük a mustárt,a tömlős sajtot,a tejfölt és a reszelt sajt felét
Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki egy kevés zsírral vagy olajjal, és az elökészitett húsokat egymástól kellő távolságra a tepsibe fektetjük
- megrakjuk a baconos raguval,majd a burgonyszeletekkel,végül megszorjuk a maradék reszelt sajtttal
-előmelegitett sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. .
A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és magyaros fűszerkeverékkel megszórjuk. A tojásokat felverjük, belereszeljük a sajtot, a majonézt hozzáadjuk, és jól összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőzsákban a hús saját levében, saját zsírjában és gőzében fog elkészülni. A karajt alaposan megmossuk, a csontszilánkokat és túl zsíros részeket eltávolítjuk, majd jó ujjnyi sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. „Baranyában, Tolnában mondják azt, hogy »halasan« főznek pörköltet: úgy, mint a halászlét. Hagymapirítás nélkül, hideg vízben kezdik el főzni a húst a bográcsban a fűszerekkel, f...
Elkészítési idő: 3.5 óra Nehézség: KözepesAz újhagymát és a gombát megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, megpucoljuk és apróra vágjuk. A csemege uborkát szintén felkarikázzuk. A húst és a főtt sonkát csíkokra vágjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes