-kb. 70 dkg sertéskaraj,
-1 kg burgonya,
-1 fej vöröshagyma,
-35 dkg tejföl,
-25 dkg császárszalonna vagy bacon,
-25 dkg reszelt sajt,
-10 dkg tömlös sajt
-1 teáskanál mustár, só, bors
--6-8 kanál olaj,
A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni )
A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon süssük elő.
A visszamaradt olajban pároljuk meg a felszeletelt hagymát, és pirítsuk meg a szalonnát vagy bacont
-a zsirt leöntjük róla,majd hagyjuk hülni
--ezután belekeverjük a mustárt,a tömlős sajtot,a tejfölt és a reszelt sajt felét
Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki egy kevés zsírral vagy olajjal, és az elökészitett húsokat egymástól kellő távolságra a tepsibe fektetjük
- megrakjuk a baconos raguval,majd a burgonyszeletekkel,végül megszorjuk a maradék reszelt sajtttal
-előmelegitett sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. .
1. A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiverjük. 2. A szeletek szélét 1 cm-re bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze, aztán gyengén besózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz--- Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. --A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűsze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesRecept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborossal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk.Ezután minden hozzávalót alaposan elkeverünk. Nagyon vékony húspogácsákat formázunk és nagyobbakat, mint a zsömlénk, mer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű