Családireceptkönyv.hu

Csirke becsinált leves-Vajgaluskával


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


70 dkg (csontos) csirkeaprólék
3 dkg vaj
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, darabka zellergumó)
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó (télen fagyasztott)
1 (bio) tyúkhúsleveskocka
aprított petrezselyem vagy zeller zöldje
kb. 1 dl tejszín
csipet cukor
1/2 citrom leve
őrölt bors

A galuskához:
1 tojás
kb. 2 dkg lágy vaj
kb. 5 dkg liszt
aprított petrezselyem zöldje
bors

Elkészítés:


Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.
--Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a hagymával, fokhagymával, tovább pirítom, felengedem kb. 1,2 -2 liter vízzel. Sózom, borsozom, leveskockával puhulásig főzöm, közben a zöldborsót is hozzáadom.
--Ha minden megpuhult, belekeverem a tejszínt.
- A vajgaluskához a tojást villával habosra verem, a vajjal és a liszttel összekeverem, sózom, borsozom, kevés petrezselyemzöldet keverek hozzá, melegített kiskanállal galuskákat szaggatok a lassan gyöngyöző levesbe
--Csipet cukorral, citromlével, zöldpetrezselyemmel ízesítem még a levest, pár percig lassan forralom, rövid pihentetés után tálalom.

Csirke becsinált leves-Vajgaluskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hal - Dunai halászlé - OK
Hal - Dunai halászlé - OK

1. Az apróra vágott hagymát a bográcsban 1 liter vízben félóra hosszat főzöm. 2. Beleteszem a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. 3. Megpaprikázom, sózom, annyi ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyleves
Meggyleves

A puncspudingot a meggy levével felfőzzük, miután puding állagú lesz, hozzáöntjük a meggyet, kifacsart citromot és a többi hozzávalót.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vöröslencseleves bulgurral
Vöröslencseleves bulgurral

A répát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy lábasba olajat teszünk, ezen átforgatjuk a répát, felöntjük vízzel, és hagyjuk majdnem teljesen puhára főni.Közben ízesítjük sóval, borss...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol leves
Karfiol leves

A karfiolt rózsáira szedjük és a fűszerekkel ,sárgarépával együtt feltesszük főni,a szükséges levesmennyiségnek megfelelő vízzel. Ha megfőtt,nokedlit szaggatunk a fővő levesbe.Tej...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk