70 dkg (csontos) csirkeaprólék
3 dkg vaj
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, darabka zellergumó)
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó (télen fagyasztott)
1 (bio) tyúkhúsleveskocka
aprított petrezselyem vagy zeller zöldje
kb. 1 dl tejszín
csipet cukor
1/2 citrom leve
őrölt bors
só
A galuskához:
1 tojás
kb. 2 dkg lágy vaj
kb. 5 dkg liszt
aprított petrezselyem zöldje
bors
Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.
--Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a hagymával, fokhagymával, tovább pirítom, felengedem kb. 1,2 -2 liter vízzel. Sózom, borsozom, leveskockával puhulásig főzöm, közben a zöldborsót is hozzáadom.
--Ha minden megpuhult, belekeverem a tejszínt.
- A vajgaluskához a tojást villával habosra verem, a vajjal és a liszttel összekeverem, sózom, borsozom, kevés petrezselyemzöldet keverek hozzá, melegített kiskanállal galuskákat szaggatok a lassan gyöngyöző levesbe
--Csipet cukorral, citromlével, zöldpetrezselyemmel ízesítem még a levest, pár percig lassan forralom, rövid pihentetés után tálalom.
Elkészítés: A gombát felszeletelem, megmosom és egy jó nagy fazékba teszem. A petrezselymet is felvágom apróra, mosom és a gombára öntöm. A kis fej hagymát felszeletelem sírósan ap...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA szalonnát, a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert aprítógépbe teszem, összedarálom (ez a sofrito). Ezt az összedarált zöldséget és szalonnát fazékban megpárolom sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk. Az olajat felmelegítjük egy fazékban, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, üvegesre sütjük és megszórjuk a liszttel. Amikor át...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hozzávaló húsokat alaposan megtisztítjuk, megmossuk és hideg vízben főzni kezdjük. Amíg felforr, addig a zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Ha a leves már felforrt, akkor sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű