40 deka liszt
2 tojássárgája
1 deci fehérbor
2 evőkanál rum
1 késhegynyi szódabikarbóna
5 deka margarin
2 evőkanál tejföl
csipet só
2 evőkanál porcukor
olaj a kisütéshez
--A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 20 percet pihentetem. ---A pihentetés után vékonyra kinyújtom és derelye szaggatóval kiformázom
--Téglalapokat vágok a közepébe,két csíkot húzok rajta: az egyiken a tészta egyik végét átdugom.
Forró olajba kisütöm.
Le porcukrozom és sárgabarack lekvárral tálalom.
Az élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, lang...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk, vagy robotgéppel összekeverjük. Amikor megfelelő az állaga, kettőbe osztjuk, majd kinyújtjuk a tésztákat. Közben összeállít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a kakaóval a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a masszáh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű