40 deka liszt
2 tojássárgája
1 deci fehérbor
2 evőkanál rum
1 késhegynyi szódabikarbóna
5 deka margarin
2 evőkanál tejföl
csipet só
2 evőkanál porcukor
olaj a kisütéshez
--A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 20 percet pihentetem. ---A pihentetés után vékonyra kinyújtom és derelye szaggatóval kiformázom
--Téglalapokat vágok a közepébe,két csíkot húzok rajta: az egyiken a tészta egyik végét átdugom.
Forró olajba kisütöm.
Le porcukrozom és sárgabarack lekvárral tálalom.
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatom. Az lisztben elmorzsolom a margarint és hozzáadom az élesztőt és a többi hozzávalót. Sima tésztát gyúrok belőle. Nem kell keleszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Még liszttel jól formázható tésztát gyúrok belőle. Lisztezett deszkán...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A lágy vajat a cukorral keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. 2. A lisztet keverd el a sütőporral, majd add a tojásos cukorhoz. 3. A tojásfehérjéből...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű