40 deka liszt
2 tojássárgája
1 deci fehérbor
2 evőkanál rum
1 késhegynyi szódabikarbóna
5 deka margarin
2 evőkanál tejföl
csipet só
2 evőkanál porcukor
olaj a kisütéshez
--A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 20 percet pihentetem. ---A pihentetés után vékonyra kinyújtom és derelye szaggatóval kiformázom
--Téglalapokat vágok a közepébe,két csíkot húzok rajta: az egyiken a tészta egyik végét átdugom.
Forró olajba kisütöm.
Le porcukrozom és sárgabarack lekvárral tálalom.
8 tojás sárgája + 35 dkg porcukor = habosra keverni 7 evőkanál forróvizet apránként hozzáadni 2 evőkanál kakaót (Holland igaziból 1 is elég) + 1 cs. sütőport 25...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jó nyújtható legyen. A tésztát öt részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön külön tepsi hátán megsütjük. A többi 3 lapot i...
Elkészítési idő:A kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük az olvasztott vajat vagy margarint, majd mehet bele a cukor, a rumaroma és a langyos tej. Eddig azért nem túl bonyolult. A lényeg, ho...
Elkészítési idő: 1 óra