menu

Családireceptkönyv.hu

Csülökpörkölt sajtos puliszkával


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


.-1,8kg kicsontozott sertés hátsó csülök
--2 darab vöröshagyma
--2 gerezd fokhagyma zúzva
--1ek zsír
-1ek pirospaprika
-1db zöldpaprika
-1.5 dl száraz vörösbor
--1 teáskanál kömény
-1tk őrölt bors
-1teáskanál só
-2 ek sűrített paradicsom
PULISZKÁHOZ( Polentához )
-A kész puliszkába vajat és reszelt sajtot keverek ....még magában pörkölt nélkül is remek ize van ..

Elkészítés:


A csülök bőrös részét eltávolítjuk ,és kb. 3 cm-es kockákra vágom.
Egy nagyobb, űrtartalmú edényben forró zsiradékon a vöröshagymát folytonos keveréssel rózsaszínűre pirítom
. Beleadom a húst és a fokhagymát, jól átpirítom a vöröshagymán. Sózom, megszórom a pirospaprikával, beleaprítom a zöldpaprikát, megszórom köménnyel, borssal, és saját levében lassú főzéssel fedő alatt párolom.
Félidőben, amikor már részben elfőtte a levét, meglocsolom a borral, és tovább párolom, amíg a hús megpuhul. (Közben kóstolgatom, ha kell, utána fűszerezem.)mikor elkészült, és esetleg zsírosnak találom a húsból kifőtt zsiradéktól, tetejéről evőkanállal leszedegetem a felesleges zsiradékot.
Puliszkával ( Polentával )( lehet akármilyen körettel ) tálalni

Csülökpörkölt sajtos puliszkával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Józanító máj
Józanító máj

A sertéshúst felkockázzuk, mint a pörköltnek valót. A vöröshagymát karikákra vágjuk. A sertésmájat csíkokra szeljük. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, ezen lesütjük a húst, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja cornflakes paní
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja cornflakes paní

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kefires bundában sült karajszelet
Kefires bundában sült karajszelet

Először a húst jól megtisztítjuk, a hártyás részt eltávolítjuk, ha van rajta. Vékonyra klopfoljuk, és meghintjük 1-1 csipet sóval. Egy magasabb falú lábasban olajat forrósítunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
HAGYMAS SZELET
HAGYMAS SZELET

Szeletekre vagjuk a hust es sozzuk,borsozzuk Hagyjuk keveset allni Megpucoljuk a hagymat,karikara vagjuk Egy labasban olajat ontunk (tetszes szerinti mennyiseget)en kb.1 dl-t te...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk