.-1,8kg kicsontozott sertés hátsó csülök
--2 darab vöröshagyma
--2 gerezd fokhagyma zúzva
--1ek zsír
-1ek pirospaprika
-1db zöldpaprika
-1.5 dl száraz vörösbor
--1 teáskanál kömény
-1tk őrölt bors
-1teáskanál só
-2 ek sűrített paradicsom
PULISZKÁHOZ( Polentához )
-A kész puliszkába vajat és reszelt sajtot keverek ....még magában pörkölt nélkül is remek ize van ..
A csülök bőrös részét eltávolítjuk ,és kb. 3 cm-es kockákra vágom.
Egy nagyobb, űrtartalmú edényben forró zsiradékon a vöröshagymát folytonos keveréssel rózsaszínűre pirítom
. Beleadom a húst és a fokhagymát, jól átpirítom a vöröshagymán. Sózom, megszórom a pirospaprikával, beleaprítom a zöldpaprikát, megszórom köménnyel, borssal, és saját levében lassú főzéssel fedő alatt párolom.
Félidőben, amikor már részben elfőtte a levét, meglocsolom a borral, és tovább párolom, amíg a hús megpuhul. (Közben kóstolgatom, ha kell, utána fűszerezem.)mikor elkészült, és esetleg zsírosnak találom a húsból kifőtt zsiradéktól, tetejéről evőkanállal leszedegetem a felesleges zsiradékot.
Puliszkával ( Polentával )( lehet akármilyen körettel ) tálalni
A tarját felvágtam kb. 1 cm-es szeletekre. Mind a két oldalát fűszereztem, sóztam. Egy tepsi kikentem egy kevés olajjal. A fokhagymát és a hagymát apróra vágtam és szórtam a húsok...
Elkészítési idő:A darált húsba beleütünk 2 tojást, rányomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, és az előre beáztatott és kinyomott zsemléket is hozzámor...
Elkészítési idő:A csülköket megfözzük kb:2 órán keresztül hogy a csontról leváljon a vízbe teszünk sót, babérlevelet foghagymát vöröshagymát,amikor meg puhult akkor a csontjától leválasztjuk ..Eg...
Elkészítési idő: 5 óra