menu

Családireceptkönyv.hu

Csülökpörkölt sajtos puliszkával


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


.-1,8kg kicsontozott sertés hátsó csülök
--2 darab vöröshagyma
--2 gerezd fokhagyma zúzva
--1ek zsír
-1ek pirospaprika
-1db zöldpaprika
-1.5 dl száraz vörösbor
--1 teáskanál kömény
-1tk őrölt bors
-1teáskanál só
-2 ek sűrített paradicsom
PULISZKÁHOZ( Polentához )
-A kész puliszkába vajat és reszelt sajtot keverek ....még magában pörkölt nélkül is remek ize van ..

Elkészítés:


A csülök bőrös részét eltávolítjuk ,és kb. 3 cm-es kockákra vágom.
Egy nagyobb, űrtartalmú edényben forró zsiradékon a vöröshagymát folytonos keveréssel rózsaszínűre pirítom
. Beleadom a húst és a fokhagymát, jól átpirítom a vöröshagymán. Sózom, megszórom a pirospaprikával, beleaprítom a zöldpaprikát, megszórom köménnyel, borssal, és saját levében lassú főzéssel fedő alatt párolom.
Félidőben, amikor már részben elfőtte a levét, meglocsolom a borral, és tovább párolom, amíg a hús megpuhul. (Közben kóstolgatom, ha kell, utána fűszerezem.)mikor elkészült, és esetleg zsírosnak találom a húsból kifőtt zsiradéktól, tetejéről evőkanállal leszedegetem a felesleges zsiradékot.
Puliszkával ( Polentával )( lehet akármilyen körettel ) tálalni

Csülökpörkölt sajtos puliszkával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darált - Zöldséges rizzsel töltött fasírthasáb
Darált - Zöldséges rizzsel töltött fasírthasáb

1. A rizst majdnem puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. 2. A 2 fej vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, felét a darált hússal, a kinyomkodott zsemlékkel és a fűszerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Éva
Őzgerincben sült baconos rúdfasírt fekete retek salá
Őzgerincben sült baconos rúdfasírt fekete retek salá

A darált húshoz reszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a nyers tojást, 1 evőkanál libazsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítjük sóval, törött borssal é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Ropogós sült császár
Ropogós sült császár

A császár húsos felét megkenem a mustárral, bele dörzsölöm a kétféle fűszer keveréket. A bőrös felét lemosom a citromlével, szárazra törlöm, majd meghintem a fokhagymás sóval. A...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Fokhagymás sertésborda
Fokhagymás sertésborda

A bordaszeletek mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd egy felfórosított serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Majd a serpenyőből kives...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk