.-1,8kg kicsontozott sertés hátsó csülök
--2 darab vöröshagyma
--2 gerezd fokhagyma zúzva
--1ek zsír
-1ek pirospaprika
-1db zöldpaprika
-1.5 dl száraz vörösbor
--1 teáskanál kömény
-1tk őrölt bors
-1teáskanál só
-2 ek sűrített paradicsom
PULISZKÁHOZ( Polentához )
-A kész puliszkába vajat és reszelt sajtot keverek ....még magában pörkölt nélkül is remek ize van ..
A csülök bőrös részét eltávolítjuk ,és kb. 3 cm-es kockákra vágom.
Egy nagyobb, űrtartalmú edényben forró zsiradékon a vöröshagymát folytonos keveréssel rózsaszínűre pirítom
. Beleadom a húst és a fokhagymát, jól átpirítom a vöröshagymán. Sózom, megszórom a pirospaprikával, beleaprítom a zöldpaprikát, megszórom köménnyel, borssal, és saját levében lassú főzéssel fedő alatt párolom.
Félidőben, amikor már részben elfőtte a levét, meglocsolom a borral, és tovább párolom, amíg a hús megpuhul. (Közben kóstolgatom, ha kell, utána fűszerezem.)mikor elkészült, és esetleg zsírosnak találom a húsból kifőtt zsiradéktól, tetejéről evőkanállal leszedegetem a felesleges zsiradékot.
Puliszkával ( Polentával )( lehet akármilyen körettel ) tálalni
A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és folyamatosan kevergetve, nagy lángon kb. 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szeletelt sertéshúst felcsíkozzuk , és besózzuk. ízlés szerinti vastagságban bekenjük mustárral. A mustáros húsokat, éppen hogycsak megforgatjuk lisztben. Forró olajban hirtelen...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeslásd a videót
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA lapockát kis kockákra darabolni, mint pörköltöt elkezdeni főzni. Amikor a húsdarabok félig puhák, hozzáadni a savanyú káposztát, babérlevelet, egész borsot, kissé fölengedni vízz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes