- 50 dkg eper
- 4 tojásfehérje
- 3-4 kanál cukor
--Az epret csumázd ki, mosd meg alaposan, majd rakd egy tálba, és törd össze villával vagy botmixerrel.
-- A fehérjékből verj kemény habot, add hozzá a cukrot, és verd még tovább.
-- Ha felfordítod a tálat, és meg sem moccan benne a hab, keverd hozzá az összetört epret.
-- Kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan forgasd össze!
-- -a massza, töltsd poharakba, kisebb formákba. ( díszítheted tetszés szerint ) Vagy ....
-- Elegáns kelyhet is készíthetsz, ha alulra teszel néhány szem epret, arra kanalazod a habot, majd tálaláskor ostyával díszíted
--. - hűtőben pihentetjük fogyasztásig,
A meggyet egy szitában jól lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A kekszet a meggylével meglocsoljuk és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Többször megkeverjük úgy, hogy a keksz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit összekeverjük, majd süssük kb 180 fokon kb 60 percet! Sülés után a lapokat félbe vágjuk, megkenjük DW csoki, karamell, sárgabarack öntettel, majd rákenjük a va...
Elkészítési idő: kb 60 perc Nehézség: Könnyű3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 e.k porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes