- 50 dkg eper
- 4 tojásfehérje
- 3-4 kanál cukor
--Az epret csumázd ki, mosd meg alaposan, majd rakd egy tálba, és törd össze villával vagy botmixerrel.
-- A fehérjékből verj kemény habot, add hozzá a cukrot, és verd még tovább.
-- Ha felfordítod a tálat, és meg sem moccan benne a hab, keverd hozzá az összetört epret.
-- Kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan forgasd össze!
-- -a massza, töltsd poharakba, kisebb formákba. ( díszítheted tetszés szerint ) Vagy ....
-- Elegáns kelyhet is készíthetsz, ha alulra teszel néhány szem epret, arra kanalazod a habot, majd tálaláskor ostyával díszíted
--. - hűtőben pihentetjük fogyasztásig,
A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához. 1-2 órán át ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, a tojássárgáját annyi kanál cukorral keverjük össze, amennyi a tojás volt. Vanílíás cukorral, narancs reszelt héjjával még gazdagítjuk. A forrásban levő tejb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojássárgájákat 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. 2. A többi tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és forrón a tojássárgájákra öntjük. 3. Folyamatos...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre. A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű