menu

Családireceptkönyv.hu

Eperhab egyszerűen


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg eper
- 4 tojásfehérje
- 3-4 kanál cukor

Elkészítés:


--Az epret csumázd ki, mosd meg alaposan, majd rakd egy tálba, és törd össze villával vagy botmixerrel.
-- A fehérjékből verj kemény habot, add hozzá a cukrot, és verd még tovább.
-- Ha felfordítod a tálat, és meg sem moccan benne a hab, keverd hozzá az összetört epret.
-- Kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan forgasd össze!
-- -a massza, töltsd poharakba, kisebb formákba. ( díszítheted tetszés szerint ) Vagy ....
-- Elegáns kelyhet is készíthetsz, ha alulra teszel néhány szem epret, arra kanalazod a habot, majd tálaláskor ostyával díszíted
--. - hűtőben pihentetjük fogyasztásig,

Eperhab egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Pudingos rakott meggy
Pudingos rakott meggy

A meggyet egy szitában jól lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A kekszet a meggylével meglocsoljuk és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Többször megkeverjük úgy, hogy a keksz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henriett
Dia-Wellness csokis torta
Dia-Wellness csokis torta

Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd süssük kb 180 fokon kb 60 percet! Sülés után a lapokat félbe vágjuk, megkenjük DW csoki, karamell, sárgabarack öntettel, majd rákenjük a va...

Elkészítési idő: kb 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Szalagos fánk
Szalagos fánk

3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 e.k porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi s...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
Titok krem vagy griz hab
Titok krem vagy griz hab

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk