- 50 dkg eper
- 4 tojásfehérje
- 3-4 kanál cukor
--Az epret csumázd ki, mosd meg alaposan, majd rakd egy tálba, és törd össze villával vagy botmixerrel.
-- A fehérjékből verj kemény habot, add hozzá a cukrot, és verd még tovább.
-- Ha felfordítod a tálat, és meg sem moccan benne a hab, keverd hozzá az összetört epret.
-- Kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan forgasd össze!
-- -a massza, töltsd poharakba, kisebb formákba. ( díszítheted tetszés szerint ) Vagy ....
-- Elegáns kelyhet is készíthetsz, ha alulra teszel néhány szem epret, arra kanalazod a habot, majd tálaláskor ostyával díszíted
--. - hűtőben pihentetjük fogyasztásig,
Egy késes keverőben alaposan összekeverem az alapanyagokat és egy jól zárható üvegben tárolom. Felhasználáskor 2-3 teáskanálnyi csokiport elkeverek egy bögre forralt tejben. Ha...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben kevès liszttel ès egy csipet cukorral felfuttatjuk az èlesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott èlesztőt (kovászt),majd a maradèk langyos tejet,tojássárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzzselatin +víz mikró 15 mp glukóz glicerin,zsír 40 fokramelegítjük,összeöntjük a zselatinnal. A cukorliszt felével elkeverjük aztán hozzáadjuk a többit Ha szükséges kevés vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz aranygaluskához a tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 2 evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ez kb. 10 perc. Közben robotgéppel összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes