Családireceptkönyv.hu

Erdélyi becsinált leves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 csirke aprólékja

.-1 fej hagyma

-25 dkg petrezselyemgyökér és zeller vegyesen

-40 dkg sárgarépa

-35 dkg zöldborsó

-10 dkg rizs

-2 dl sűrű tejföl

2 tojássárgája

-5-6 szál friss tárkony vagy 1 csipetnyi ecetben eltett tárkony

-3-4 lestyánlevél


-ecet vagy tárkonyecet

Elkészítés:


a csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben

-amikor fő lehabozzuk

-majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a kockára vágott fehér gyökeret

-amikor a zöldségek félpuhára föttek a leveshez adjuk a zöldborsót meg a rizset és addig főzzük még minden megpuhul

-ha túl sürűnek tünik vizzel hígitjuk és újra felforraljuk

-ekkor az edényt félrevesszük a lángról ,a tojássárgáját simára keverjük az apránként adagolt tejföllel,

-hozzáadunk kevés forró levest majd az egészet a leveshez öntjük

-visszahelyezzük a lángra hogy kissé összeforrósítjuk de már nem forraljuk fel külömben a tojás kicsapódik

-végül izlés szerint utánnasózunk ,ecettel vagy tárkonyecettel savanyítjuk és megszorjuk a nagyon finomra aprított tárkonnyal meg lestyánnal

Erdélyi becsinált leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A karikára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd liszttel meghintve tovább pirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, és ha forr, a leveskockát beletesszük. Néhány percig főzzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lucskos káposzta füstölt csülökkel
Lucskos káposzta füstölt csülökkel

A csülköt megfőzöm a csomboros,kapros gyengén sós (vigyázat a csülök sós ) vízben az egészben hagyott hagymával. Ha puhára főtt, leszedem a csontról a húst és tetszés szerint dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Gomba leves
Gomba leves

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük. A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit puhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Burgonyagombóc-leves
Burgonyagombóc-leves

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk