-1 csirke aprólékja
.-1 fej hagyma
-25 dkg petrezselyemgyökér és zeller vegyesen
-40 dkg sárgarépa
-35 dkg zöldborsó
-10 dkg rizs
-2 dl sűrű tejföl
2 tojássárgája
-5-6 szál friss tárkony vagy 1 csipetnyi ecetben eltett tárkony
-3-4 lestyánlevél
só
-ecet vagy tárkonyecet
a csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben
-amikor fő lehabozzuk
-majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a kockára vágott fehér gyökeret
-amikor a zöldségek félpuhára föttek a leveshez adjuk a zöldborsót meg a rizset és addig főzzük még minden megpuhul
-ha túl sürűnek tünik vizzel hígitjuk és újra felforraljuk
-ekkor az edényt félrevesszük a lángról ,a tojássárgáját simára keverjük az apránként adagolt tejföllel,
-hozzáadunk kevés forró levest majd az egészet a leveshez öntjük
-visszahelyezzük a lángra hogy kissé összeforrósítjuk de már nem forraljuk fel külömben a tojás kicsapódik
-végül izlés szerint utánnasózunk ,ecettel vagy tárkonyecettel savanyítjuk és megszorjuk a nagyon finomra aprított tárkonnyal meg lestyánnal
Hagymát megpucolom felkockázom. A vajat a lábosban megalvasztom ráteszem a hagymát és 20 percig folyamatos kevergetés mellett puhítom. Ha letelt a 20 perc megszórom kicsi lisztel é...
Elkészítési idő: 1 óra1. Öntsük az edénybe az olívaolajat, és állítsuk közepesre a lángot. Majd dobjuk rá az aprított bacont. Amikor a bacon kicsit megpirult, öntsük rá a felaprított hagymát is. Addig p...
Elkészítési idő: 70 percA hagymát, répát, zellert, fokhagymát lereszeljük, olajban fedő alatt megpároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, beletesszük a pacalt, készre főzzük. A joghurtot, tejfölt, t...
Elkészítési idő: 1 h