Családireceptkönyv.hu

Erdélyi becsinált leves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 csirke aprólékja

.-1 fej hagyma

-25 dkg petrezselyemgyökér és zeller vegyesen

-40 dkg sárgarépa

-35 dkg zöldborsó

-10 dkg rizs

-2 dl sűrű tejföl

2 tojássárgája

-5-6 szál friss tárkony vagy 1 csipetnyi ecetben eltett tárkony

-3-4 lestyánlevél


-ecet vagy tárkonyecet

Elkészítés:


a csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben

-amikor fő lehabozzuk

-majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a kockára vágott fehér gyökeret

-amikor a zöldségek félpuhára föttek a leveshez adjuk a zöldborsót meg a rizset és addig főzzük még minden megpuhul

-ha túl sürűnek tünik vizzel hígitjuk és újra felforraljuk

-ekkor az edényt félrevesszük a lángról ,a tojássárgáját simára keverjük az apránként adagolt tejföllel,

-hozzáadunk kevés forró levest majd az egészet a leveshez öntjük

-visszahelyezzük a lángra hogy kissé összeforrósítjuk de már nem forraljuk fel külömben a tojás kicsapódik

-végül izlés szerint utánnasózunk ,ecettel vagy tárkonyecettel savanyítjuk és megszorjuk a nagyon finomra aprított tárkonnyal meg lestyánnal

Erdélyi becsinált leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Svéd lazacleves
Svéd lazacleves

Az apró kockára vágott póréhagymát, vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni a vajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét, fűszereket, fehérbort, tejszínt, leveskockát m...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Mónika
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

Vajon hagymát dinsztelünk, majd ezen megpirítjuk a karikára, kockára vágott zöldségeket. A húst is hozzá tesszük. Ha úgy érezzük jó, felöntjük vízzel. A főzés vége felé beletessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Minestroneleves
Minestroneleves

1. A babok, a cukkini, a tészta és a spenót kivitelével minden hozzávalót tegyünk egy nagy lábasba és főzzük kis lángon 5-6 óráig, esetleg nagyobb lángon 3-4 óráig. 2. Ha összef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrémleves (krémes)
Fokhagymakrémleves (krémes)

1. A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. 2. A krumplit m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk