-1 csirke aprólékja
.-1 fej hagyma
-25 dkg petrezselyemgyökér és zeller vegyesen
-40 dkg sárgarépa
-35 dkg zöldborsó
-10 dkg rizs
-2 dl sűrű tejföl
2 tojássárgája
-5-6 szál friss tárkony vagy 1 csipetnyi ecetben eltett tárkony
-3-4 lestyánlevél
só
-ecet vagy tárkonyecet
a csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben
-amikor fő lehabozzuk
-majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a kockára vágott fehér gyökeret
-amikor a zöldségek félpuhára föttek a leveshez adjuk a zöldborsót meg a rizset és addig főzzük még minden megpuhul
-ha túl sürűnek tünik vizzel hígitjuk és újra felforraljuk
-ekkor az edényt félrevesszük a lángról ,a tojássárgáját simára keverjük az apránként adagolt tejföllel,
-hozzáadunk kevés forró levest majd az egészet a leveshez öntjük
-visszahelyezzük a lángra hogy kissé összeforrósítjuk de már nem forraljuk fel külömben a tojás kicsapódik
-végül izlés szerint utánnasózunk ,ecettel vagy tárkonyecettel savanyítjuk és megszorjuk a nagyon finomra aprított tárkonnyal meg lestyánnal
A kelkáposztát vékonyra szeleteljük, vagy gyaluljuk, és feltesszük főni annyi vízben, ami jó bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majorannával, a kockára vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkeszárnyakat eldarabolom, majd a megdinsztelt hagymára teszem és fehéredésig pirítom. 2. Majd felöntöm vízzel és felforralom. 3. A habját leszedem és lassú tűzön főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyakat megmossuk, a végeit levágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikázzuk, a krumplit kockázzuk, a zellert és a karalábét egyben hagyjuk. A hagymákat is megpucolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű