Családireceptkönyv.hu

Erdélyi becsinált leves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 csirke aprólékja

.-1 fej hagyma

-25 dkg petrezselyemgyökér és zeller vegyesen

-40 dkg sárgarépa

-35 dkg zöldborsó

-10 dkg rizs

-2 dl sűrű tejföl

2 tojássárgája

-5-6 szál friss tárkony vagy 1 csipetnyi ecetben eltett tárkony

-3-4 lestyánlevél


-ecet vagy tárkonyecet

Elkészítés:


a csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben

-amikor fő lehabozzuk

-majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a kockára vágott fehér gyökeret

-amikor a zöldségek félpuhára föttek a leveshez adjuk a zöldborsót meg a rizset és addig főzzük még minden megpuhul

-ha túl sürűnek tünik vizzel hígitjuk és újra felforraljuk

-ekkor az edényt félrevesszük a lángról ,a tojássárgáját simára keverjük az apránként adagolt tejföllel,

-hozzáadunk kevés forró levest majd az egészet a leveshez öntjük

-visszahelyezzük a lángra hogy kissé összeforrósítjuk de már nem forraljuk fel külömben a tojás kicsapódik

-végül izlés szerint utánnasózunk ,ecettel vagy tárkonyecettel savanyítjuk és megszorjuk a nagyon finomra aprított tárkonnyal meg lestyánnal

Erdélyi becsinált leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norita
Hagymaleves
Hagymaleves

Hagymát megpucolom felkockázom. A vajat a lábosban megalvasztom ráteszem a hagymát és 20 percig folyamatos kevergetés mellett puhítom. Ha letelt a 20 perc megszórom kicsi lisztel é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Minestra leves
Minestra leves

1. Öntsük az edénybe az olívaolajat, és állítsuk közepesre a lángot. Majd dobjuk rá az aprított bacont. Amikor a bacon kicsit megpirult, öntsük rá a felaprított hagymát is. Addig p...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi pacalleves (csorba)
Erdélyi pacalleves (csorba)

A hagymát, répát, zellert, fokhagymát lereszeljük, olajban fedő alatt megpároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, beletesszük a pacalt, készre főzzük. A joghurtot, tejfölt, t...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk