1 kg sertés darált hús
-4 gerezd fokhagyma
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4-db zsemle (szikkadt)
só
feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
A beforgatáshoz
zsemlemorzsa+darabosra őrőlt kukoricapehely
A sütéshez
étolaj
a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.
Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).
A zsemlemorzsát összekeverem a kukoricapehellyel.
A kész fasírtokat kevés panirba forgassuk meg
.Végül nem túl forró olajban süssük ki.
Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok.
A karajt szeletekre vagom A fokhagymat aprora zuzom A szeletekre jol radorzsolom a fokhagymat,es,sozom,borsozom Egy serpenyobe keves olajat teszek,kisse felforrositom es beleh...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA hússzeleteket kiklopfoltam,sóztam,borsoztam. A főtt tojásokat ketté vágtam,kikapartam a tojássárgákat. A tojássárgákat összekevertem az előzőleg tejben megáztatott kifacsart zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk. A hagymát ledaráljuk. A zsiradékon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst, ízlés szerint fűszerezzük és tovább pirítjuk. Mehet bele a paradicsom, papri...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a méze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű