Családireceptkönyv.hu

Fasirt ropogós panirban


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés darált hús
-4 gerezd fokhagyma
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4-db zsemle (szikkadt)

feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
A beforgatáshoz
zsemlemorzsa+darabosra őrőlt kukoricapehely
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:


a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.
Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).
A zsemlemorzsát összekeverem a kukoricapehellyel.
A kész fasírtokat kevés panirba forgassuk meg
.Végül nem túl forró olajban süssük ki.
Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok.

Fasirt ropogós panirban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja rántva
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja rántva

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Fenséges puha csülök
Fenséges puha csülök

Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csülökpörkölt
Csülökpörkölt

1.Zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát a borssal és köménnyel. 2. Rádobjuk a darabolt csülköt, és megpirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, ös...

Elkészítési idő: több, mint 2 ór
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sajttal, sonkával töltött karaj rántva. Cordon bleu
Sajttal, sonkával töltött karaj rántva. Cordon bleu

A húsokat előkészítem, klopfolom. Megtöltöm a húsokat sajttal, sonkával, hústű segítségével rögzítem, sózom. Bepanírozom, liszt, tojás, zsemlemorzsa. Az olajat felhevíte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk