Családireceptkönyv.hu

Fasirt ropogós panirban


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés darált hús
-4 gerezd fokhagyma
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4-db zsemle (szikkadt)

feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
A beforgatáshoz
zsemlemorzsa+darabosra őrőlt kukoricapehely
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:


a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.
Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).
A zsemlemorzsát összekeverem a kukoricapehellyel.
A kész fasírtokat kevés panirba forgassuk meg
.Végül nem túl forró olajban süssük ki.
Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok.

Fasirt ropogós panirban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Csikós tokány 1 - OK
Comb - Csikós tokány 1 - OK

1. A húst és a szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát felaprítjuk. 3. A szalonnát megpirítjuk majd a hagymával és pirospaprikával pörköltalapot készítünk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sarkadi pecsenye
Sarkadi pecsenye

A karajt, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgombócok vadász módra
Húsgombócok vadász módra

A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk. --...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Darált - Labdapecsenye - OK
Darált - Labdapecsenye - OK

1. A zsemlét hideg tejben beáztatjuk, utána kicsavarjuk. 2.A hagymát apróra vágjuk, kevés zsírban megpároljuk. 3. Amikor levesszük a tűzről, a még forró hagymába belekeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk