1 kg sertés darált hús
-4 gerezd fokhagyma
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4-db zsemle (szikkadt)
só
feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
A beforgatáshoz
zsemlemorzsa+darabosra őrőlt kukoricapehely
A sütéshez
étolaj
a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.
Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).
A zsemlemorzsát összekeverem a kukoricapehellyel.
A kész fasírtokat kevés panirba forgassuk meg
.Végül nem túl forró olajban süssük ki.
Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok.
A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöld fűszereket is hozzá , vagy ép...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSózzuk-borsozzuk meg a húst, majd a felforrósított olajon pirítsuk meg. Tegyük át tepsibe a pecsenyelével, 2 gerezd fokhagymával, a hagymával, valamint a paradicsommal együtt. A se...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesFelöntöm 2 liter vízzel a húst, főzöm két óráig, amíg félig megpuhul. A disznó 1 óráig fő. Fűszerezem. Beleteszek két krumplit, répát, fehérrépát, zöldséget, karalábét kockára vá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Könnyű