1 kg sertés darált hús
-4 gerezd fokhagyma
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4-db zsemle (szikkadt)
só
feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
A beforgatáshoz
zsemlemorzsa+darabosra őrőlt kukoricapehely
A sütéshez
étolaj
a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.
Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).
A zsemlemorzsát összekeverem a kukoricapehellyel.
A kész fasírtokat kevés panirba forgassuk meg
.Végül nem túl forró olajban süssük ki.
Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok.
Elkészítés: A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön. A zsemléket vízbe áztatju...
Elkészítési idő:Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A megm...
Elkészítési idő:A hagymat uvegesre paroltam. Hozzatettem a kockakra vagott hust, es a zöldpaprikát, addig paroltam, ameddig a hus kifeheredett. Fuszereztem : so,bors,piros paprika. Felontottem...
Elkészítési idő: 90 perc