1,5 kg burgonya
1 kg sertéstarja
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mangalicazsír
majoránna
só
őrölt bors, pici örölt pirospaprika
fokhagyma
A Hús elősütéséhez
-1-2 cikk fokhagyma
-pirospaprika
só
2-3 kanál liszt
-őrőlt bors
zsiradék a sütéshez
a húst szeleteljük kicsi kiklopfoljuk
elkészitjük a lisztet // liszt .+só+bors+pirospaprika +átpréselt fokhagyma
zsiradék a sütéshez
minden szelet húst kicsit elősütjük
a burgonyát megpucoljuk felkockázzuk
egy magasabb falú tepsiben öntünk egy kevés zsiradékot amiben a hús sült erre szorjuk a karikára vágott vöröshagymát
ráhelyezzük a húsokat majd jön a burgonya
-sózzuk ,borsozzuk és néhány szelet vajat szórunk a tetejére ( én semmilyen folyadékot nem szoktam alá tenni ).....
-alufóliával lezárjuk ....előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 30 - 35 percig sütjük
-majd eltávolitjuk a fóliát és a húsokat megforditjuk ....ami alul volt vagyis a hús az kerül felülre a burgonya pedig alulra
igy piritjuk még kb 15 percig ....
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. 2. Mindegyik szeletet megkenjük mustárral, ráhelyezünk egy sonka-, majd egy sajtszeletet, és félbe hajtjuk. 3. Pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kemencét kb 4 óra alatt felfűtöm, közben előkészítem az ételt. A malacsütő edényt a sertészsírral kikenem. A csülköket alaposan átkenem a mustárral, és rászórom a fűszerek nag...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: NehézA húsból vékony köröket formálunk. Egy húspogácsára teszünk jó sok reszelt sajtot, majd befedjük egy másik koronggal. Villával összenyomkodjuk, és az egyik oldalát sózzuk, borsozzu...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA húst leöblítem, leszárítom, majd kisujjnyi, a szalonnát vékonyra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a kápia paprikát kis kockákra darabolom. A szalonnát lassan kiolv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű