1,5 kg burgonya
1 kg sertéstarja
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mangalicazsír
majoránna
só
őrölt bors, pici örölt pirospaprika
fokhagyma
A Hús elősütéséhez
-1-2 cikk fokhagyma
-pirospaprika
só
2-3 kanál liszt
-őrőlt bors
zsiradék a sütéshez
a húst szeleteljük kicsi kiklopfoljuk
elkészitjük a lisztet // liszt .+só+bors+pirospaprika +átpréselt fokhagyma
zsiradék a sütéshez
minden szelet húst kicsit elősütjük
a burgonyát megpucoljuk felkockázzuk
egy magasabb falú tepsiben öntünk egy kevés zsiradékot amiben a hús sült erre szorjuk a karikára vágott vöröshagymát
ráhelyezzük a húsokat majd jön a burgonya
-sózzuk ,borsozzuk és néhány szelet vajat szórunk a tetejére ( én semmilyen folyadékot nem szoktam alá tenni ).....
-alufóliával lezárjuk ....előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 30 - 35 percig sütjük
-majd eltávolitjuk a fóliát és a húsokat megforditjuk ....ami alul volt vagyis a hús az kerül felülre a burgonya pedig alulra
igy piritjuk még kb 15 percig ....
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felsoroltakat késes aprítóba rakjuk, és egyneművé mixeljük. Ezután nedves kézzel golyókat formázunk, serpenyőben zsiradékot hevítünk és a golyókat belelapítgatjuk. Nagyon könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst az olajban fehérre sütjük. Ezután megsózzuk, rátesszük az egész borsszemeket, a babérlevelet és a megtisztított vöröshagymát 4-6 felé vágva. Felengedjük vízzel, fedő alatt p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsíkokra vágod a májat.Bőséges mennyiségű hagymát megpirítani, rádobni a májat,jól átforgatni, hogy mindenhol átsüljön, só bors két evőkanál mustár és kb fél deci tejjel /főzőtejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű