1,5 kg burgonya
1 kg sertéstarja
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mangalicazsír
majoránna
só
őrölt bors, pici örölt pirospaprika
fokhagyma
A Hús elősütéséhez
-1-2 cikk fokhagyma
-pirospaprika
só
2-3 kanál liszt
-őrőlt bors
zsiradék a sütéshez
a húst szeleteljük kicsi kiklopfoljuk
elkészitjük a lisztet // liszt .+só+bors+pirospaprika +átpréselt fokhagyma
zsiradék a sütéshez
minden szelet húst kicsit elősütjük
a burgonyát megpucoljuk felkockázzuk
egy magasabb falú tepsiben öntünk egy kevés zsiradékot amiben a hús sült erre szorjuk a karikára vágott vöröshagymát
ráhelyezzük a húsokat majd jön a burgonya
-sózzuk ,borsozzuk és néhány szelet vajat szórunk a tetejére ( én semmilyen folyadékot nem szoktam alá tenni ).....
-alufóliával lezárjuk ....előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 30 - 35 percig sütjük
-majd eltávolitjuk a fóliát és a húsokat megforditjuk ....ami alul volt vagyis a hús az kerül felülre a burgonya pedig alulra
igy piritjuk még kb 15 percig ....
1. A hajdinát mossuk meg és tegyük fel főni 1,5x mennyiségű, sós vízben. 2. A húst mossuk meg és vágjuk kockákra/csíkokra. 3. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát préseljük át,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkb 8 paprikábol 1 vöröshagymábol 1 paradicsombol lecsót készittünk. Közben a husokat jó nagyra kiklopfolom. Sózom, borsózom. Amikor a lecsó kész hozzáadom a felvert, tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sertésmájat ledaráljuk. (lehet nyersen is, de lehet egy pillanatra az abáló lébe mártva is darálni. Így nem lesz annyira véres. 2. Hozzáadunk a disznótorban előre kifőtt r...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A szépen megtisztított malacnak lefejtjük a bőrét, vigyázzunk, hogy meg ne sértsük. 2. Sonkás tésztát készítünk: a lisztből és 2 tojásból gyúrt kifőtt tésztát összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz