2 kg dagado-
-1 kg szalonna
-5-6 cikk fokhagyma
-1 hagyma
-1 evokanal zsir
-1 evokanal cukor
-so
-1 mokkaskanal orolt szegfubors
-1 mokkaskanal orolt komeny
-1 mokkaskanal morzsolt kakukkfu
orolt feketebors
-orolt edes pirospaprika
a hagymat megpucoljuk es felvagjuk
-a zsiron uvegesre piritjuk amikor majdnem kesz
-hozzadajuk a fokhagymat
-ha kesz felrehuzzuk es belekeverjuk a cukrot
-a szegfuborsot,a komenyt,a kakukkfuvet ,a fekete borsot
-hagyjuk hulni
-a hust +szalonnat 2-3 cm csikokra vagjuk
-2-3 orat hideg helyre tesszuk majd ledaraljuk
-beledaraljuk a kihult hagymat is
-megsozzuk ,+ beleszorjuk a pirospaprikat
-a kolbaszmasszat 15-20 cm -re vagott beldarabokb toltjuk -
-ket vegen a belet behurkiljuk
-2 percre jeghideg vizbe rakjuk
-kivesszuk rudra akasztjuk
-masnapig hagyjuk szikkadni
-foliaba teve melyhutoben taroljuk
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk. A szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk. A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékhoz teszünk egy kis olajat, az őrö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe,majd jól kinyomkodjuk .a darált húsból fasírtot készítünk,4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kivert, megsózott megborsozott bordaszeleteket kevés olajban hirtelen, szép pirosra sütjük. 2. Kuktaedény aljára rakjuk, tetejét beborítjuk karikára vágott lángolt kolbáss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fejes káposzta szárát, torzsáját ék alakban kivágjuk. Közben vizet forralunk egy lábasban, s beletesszük a káposztát, megabáljuk. (amikor kezdenek leválni a levelek, kiszedjük eg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes