250-300 g darált keksz
-10 dkg puha vaj
-5 dkg porcukor
-2 csapott kanál kakaó
-2 evőkanál rum
-3-4 evőkanál tej
-10 -12 darab négyzet alakú keksz
KRÉM
-2 dl habtejszin
-1 csomag habfixáló
-1 csomag vaniliás pudingpor
-3 -4 evőkanál cukor
-4 dl tej
-2-3 banán vagy 25 dkg más gyümölcs ( málna.szeder,meggy ,ananász )
TETEJÉRE
-10 dkg étcsoki
-1 evőkanál olaj
a darált kekszet összegyúrjuk a hozzávalókkal utoljára a tejet
-őzgerinc formát kibélelünk fóliával úgy ,hogy lelógjon
-a keksz masszával egyenletesen körbe tapasszuk az őzgerinc oldalát is
-Elkészitjük a krémet ....megfőzzük a pudingot ( hideg vízbe állítjuk úgy nem bőrödzik be )
-kevergetjük ,hogy kihüljön
-A habtejszint felverjük + a habfixáló
-a kihült krémhez keverjük
-az őzgerinc formába a kekszre simitjuk a fele krémet
-ráhelyezzük a banánokat
-a krém másik felével betakarjuk
-a krém tetejét sorba kirakjuk a kekszekkel
-a fóliával betakarjuk
-hűtőbe rakjuk (ha lehet egy éjszakára)
-másnap kiboritjuk egy lapos tálra
-a csokit gőz felett olvasszuk és bevonjuk vele a desszertet
-újból a hűtőbe tesszük 40-50- percig
forró vízbe mártott késsel szeleteljük
A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A vajat gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a felvert tojásokat, a cukrot, a citromok reszelt héját és levét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű