-TEPSI MÉRET 23 x 35 cm
-40 dkg liszt
-20 dkg cukor
-4 tojássárgája
-20 dkg zsír (sertés)
1 tasak Sütőpor
kevés tej
-KRÉM
-60 dkg gyümölcs ( lehet bármi és lehet kevesebb is )
-2 tasak Puding vaníliaízű
-1 evőkanál háztartási keményítő por
-1 doboz tejföl (nagy doboz 450 g vagy 2 kicsi
-4 tojásfehérje
-cukor (ízles szerint)
-2 tasak Vanillincukor
--6 dl tej
---Először összegyúrom a tésztának valókat: liszt, zsír,
a 4 tojássárgája, cukor, sütőpor, tej.
Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény.
---Összegyúrjuk... A tésztát 2 részre osztjuk. után fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
--Közben elkészítjük a vanília puding krémet.
A pudingport, a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük és a többi tejhez adjuk.
--Sűrű krémmé főzzük.
---Cukrot ízlés szerint teszünk bele.
---Hagyjuk kihűlni.
--Utána tesszük a tejfölt és jól kikavarjuk.
--Utána hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert, kemény habot.
Hozzáadjuk a kockára vágott gyümölcsöt ( én mandarint és magozott meggyet kevertem a masszába )
Egy finom selymes massza lesz belőle.
--Kinyújtjuk az első lapot és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Erre jön az elkészített krémes, gyümölcsös massza. Kinyújtjuk a másik lapot és a krémre borítjuk.
-Eligazítjuk a széleit. Közepes tűzön sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
A muffin sütő mélyedéseit kivajazni,és a masszával 2 harmadáig tölteni.a tetejére tenni a túróból. és sütn
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citrom héjat és az ételfestéket is. A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes