-25 dkg Rama margarin
-20 dkg kristálycukor
-4 tojássárgája
-csipet só-
-40 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
TÖLTELÉK
-2 csomag vaniliaizű pudingpor
-8 kanál kristálycukor
-5 dl tej
-40 dkg tejföl ( 2 kispohár )
--5 tojásfehérje
-1 citrom reszelt héja
-1 kanál kukorica keményitő
Tetejére porcukor
-a pudingot szokásos módon megfőzzük majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt
a tojások fehérjéből kemény habot verünk ,ezt is a tejfölös pudinghoz adjuk
-nem keverjük inkább átforgatjuk
-a tölteléket reszelt citromhéjjal izesitjük+1 kanál kukorica keményitőt keverünk bele
Tészta
-elkeverjük a margarint a cukorral lassan hozzáadjuk a tojássárgáját is
-sütöporral elkeverjük a lisztet a gyúródeszkán ,csipet só majd hozzáadjuk a margarinos tojásos masszát
-egynemüvé dolgozzuk közben ha szükséges bőségesen lisztezzük a deszkát
-a tésztát 60-40 % arányban két részre osztjuk
-a tepsit kibéleljük sütőpapirral
-nagyobbik tésztacipót mig a deszkán el lapitjuk majd átemeljük a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságura szétnyomkodjuk
-erre kerül a töltelék
-a félretett tésztával berácsozzuk tölteléket
-előmelegitett sütőben közepes lángon 45 perc alatt készre sütjük
-ha kihült megszorjuk porcukorral
..
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almákat pucoljuk meg - rajtuk is maradhat a héjuk -, majd vágjuk vékony szeletekre. A vajat tegyük egy 30 centiméter átmérőjű, sütőben is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat megmossuk, lereszeljük, a mogyorót szárazon kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk. A fehér csokit forró vízfürdő fölött megolvasztjuk (amennyiben hajlandó megolvadni). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFELEMÁS PISKÓTA A tojássárgákat kikeverjük a cukorral .és a habot hozzá keverjük óvatosan kettévesszük és az egyik felébe bele-tesszük a kakaóport és 4 evőkanál lisztet a másik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű