-egy bögre búzadara
-egy bögre liszt
-egy bögre cukor
-másfél teáskanálnyi sütőpor
-öt, közepes méretű alma
-3-5 kanálnyi citromlé
-egy bögre tej (vagy 100-150 gramm vaj) a felöntéshez
----Én 1 és 1/2 adagból készitettem
Először is keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adhatunk hozzá egy csipetnyi sót is, de ez nem szükséges.
Az almát reszeljük le nagylyukú reszelőn. Én ezt a műveletet mindig konyhai robotgép segítségével végzem el. Azonnal öntsük rá a reszelt almára a citromlevet, különben megsötétedik.
Válasszunk ki egy sütőformát és kenjük ki vajjal, vagy margarinnal. Ezután a száraz „tésztából” egy pohárnyi mennyiséget egyenletesen öntsünk bele a formába, majd tegyünk rá egy réteg reszelt almát. Ezután egy újabb pohárnyi száraz „tészta”, majd újabb réteg alma. ---Ez én sütőformámban három ilyen réteg lesz.
--Mielőtt betennénk a sütőbe, egyenletesen locsoljuk meg előzetesen forrásig hevített tejjel, óvatosan egy késsel, vagy villával szurkáljuk meg, hogy a tej leszivároghasson a sütemény aljára is.
-- körülbelül 50 perc kell (180 fokon), mire a sütőben megsül
--Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és a kihűlés után vegyük ki a formából.
-- További előnye ennek a süteménynek, hogy nagyon jó állagú, nem esik szét.
-Aki idegenkedik, hogy tejet öntsön a tetejére ...az készitse a vajas megoldást --
-nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat (100-150 gramm) használunk tej helyett. Először a körülbelül 50 gramm vékonyra szelt, vagy nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat a forma aljába szórunk, majd rá a fent leírtak szerint a rétegeket, majd az egészet befedjük a maradék vajjal. Így elkészítve is nagyon finom! Ajánlom mindkét variánst elkészíteni!
Törjük át a túrót, és keverjük el a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaóporr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet csináljuk meg, hogy mire kisül a tészta a krém ne legyen olyan forró. A krémhez a hozzávalókat felfőzzük. (Csak addig, amíg fel nem forr a tej). Utána összeállít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA száraz és nedves hozzávalókat külön kikeverjük, majd összevegyítjük. A kapszlikat 1/3-ig töltjük, elharmadolt Rudit teszünk bele, majd újra a tésztát. 160 fokon 25 percig sütjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű