-2 hagyma
-1 káposzta
-4 dl paradicsomlé
-60 dkg darálthús
-10 dkg rizs
-2 tojás
- 2-3 evőkanál olaj
-2-3 cikk fokhagyma
-só
-bors
-fűszerpaprika
-kapor
-csombor
Tálaláskor
tejföl
a hagymát apróra vágjuk ,az olajon megdinszteljük,félre húzzuk és belekeverjük a fűszerpaprikát
-2 részre osztjuk
-a húshoz hozzáadjuk a megmosott rizset az egyik rész hagymát + reszelt fokhagymát,
-izlés szerint sót,őrölt borsot
-a húsmasszához adjuk a felvert tojást
-jól összedolgozzuk és gombócokat formázunk belőle
-a káposztát legyaluljuk
-belekeverjük a maradék hagymát ,felöntjük a paradicsomlével hozzáadjuk az apróra vagdalt kaporot és csombort
-ízesítjük sóval
- a káposztát jól összekeverjük egy tepsiben
-fakanállal helyet készitünk a gombócoknak
-a húsgombócokat belehelyezzük a fészkekbe és felöntjük 2 dl vizzel
-alufóliával betakarjuk
forró sütőben 40-45 percig pároljuk
- majd levesszük a fóliát és még 10-15 pirosra sütjük
-tejföllel tálaljukpercig
A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst óvatosan, hogy ki ne lyukadjon, éles, hegyes késsel felszúrjuk (az esetleges lyukakat vékony cérnával sűrűn bevarrjuk. A kezdők kérjék meg a hentest, hogy szúrja fel a húst...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karajszeleteket kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojást,zsemlemorzsát a kukoricapelyhet , Ez utóbbit aprítjuk ( lehet...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű