8 szelet sertéskaraj
liszt a beforgatáshoz
150 ml olaj
500 g karfiolrózsa
A besamelhez
100 g vaj
80 g liszt
500 ml tej
4 tojássárgája
só, bors, szerecsendió
100-150 g reszelt sajt
A karajszeleteket megmossuk, szélein a hártyát bevagdossuk, vékonyra kiverjük és besózzuk.
A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A besamelhez a vajon világosra pirítjuk a lisztet, több adagban felöntjük a tejjel, miközben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban minkét oldalukat megsütjük.
A sütésből visszamaradt olajat tepsibe vagy jénai edénybe öntjük, és belerakjuk a karajszeleteket.
Tetejükre karfiolt halmozunk, bevonjuk a mártással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején.
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütom, hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágot húst és fe...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sonkát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk, a megtisztított burgonyát sós vízben puhára fűzzük, majd karikára vágtuk. Keverőtálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejfölt, sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk. 2. A citrom levében 30 percet pácoljuk, majd kivesszük a pácból, sózzuk, 10 percet állni hagyjuk. 3. Panírozásnál a felvert tojás...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű