8 szelet sertéskaraj
liszt a beforgatáshoz
150 ml olaj
500 g karfiolrózsa
A besamelhez
100 g vaj
80 g liszt
500 ml tej
4 tojássárgája
só, bors, szerecsendió
100-150 g reszelt sajt
A karajszeleteket megmossuk, szélein a hártyát bevagdossuk, vékonyra kiverjük és besózzuk.
A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A besamelhez a vajon világosra pirítjuk a lisztet, több adagban felöntjük a tejjel, miközben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban minkét oldalukat megsütjük.
A sütésből visszamaradt olajat tepsibe vagy jénai edénybe öntjük, és belerakjuk a karajszeleteket.
Tetejükre karfiolt halmozunk, bevonjuk a mártással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején.
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
a hagymat megpucoljuk es felvagjuk -a zsiron uvegesre piritjuk amikor majdnem kesz -hozzadajuk a fokhagymat -ha kesz felrehuzzuk es belekeverjuk a cukrot -a szegfubor...
Elkészítési idő: 60 percA dagadóba kézzel mélyedést csinálok ahova majd a töltelék kerül A csirkemájat megtisztítom (kb.20 dkg-t félre teszek) a többit pirospaprikás vöröshagymás pörkölt alapra odatesze...
Elkészítési idő:egelőször is a a burgonyát egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és hagyjuk fél órát pihenni. Majd ha letelt az idő, nyomkodjuk ki a reszelt burgonyából a felesleges vizet, és majd...
Elkészítési idő: 2 óra