--2 liter víz
-2 evőkanál étolaj
-1 púpozott teáskanál só
- 300 g tészta - szélesmetélt (száraz)
Tálaláshoz
--10 dkg szalonna - csemege
--30dkg juhtúró
-175 ml tejföl (20%-os)
-A szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk.
-A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.
-Az áttört túróval összekeverjük a tésztát.
A túróval összekevert tésztát a tányérra szedjük, tejfölt, pirított szalonnát teszünk rá ízlésünk szerint.
-lehet fogyasztani apróra vágott zöldkaporral vagy anélkül
A karajhoz: 1. A hússzeleteket megtisztítjuk, óvatosan klopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Liszt és fűszerpaprika keverékébe hempergetjük a húsokat, majd félretess...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesMinden zöldséget vékony hosszú csíkokra vágok, vajon vegetával megdinsztelem . Közben egy tepsi alját kirakom baconnel, majd a csirkecombokat elvágom, azokat is betekerem szalonn...
Elkészítési idő: 1,2 óra Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda i...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűa darált húst fűszerezzük + 1 tojás +a fokhagymát bele reszeljük ,ha nagyon száraz a hús kevés olajjal meglocsoljuk és kis egyforma pogácsákat formálunk belőle majd ellapítjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz