--2 liter víz
-2 evőkanál étolaj
-1 púpozott teáskanál só
- 300 g tészta - szélesmetélt (száraz)
Tálaláshoz
--10 dkg szalonna - csemege
--30dkg juhtúró
-175 ml tejföl (20%-os)
-A szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk.
-A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.
-Az áttört túróval összekeverjük a tésztát.
A túróval összekevert tésztát a tányérra szedjük, tejfölt, pirított szalonnát teszünk rá ízlésünk szerint.
-lehet fogyasztani apróra vágott zöldkaporral vagy anélkül
A prószához a krumplit megpucoljuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kanállal vagy robotgéppel sűrű masszává keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben lepényeket sütün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tempurát, ehhez csomómentesre keverjük vizet és a lisztet. A kukoricapelyhet egy mozsárban durvára zúzzuk és összekeverjük a kukoricaliszttel, sóval, cayenne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tintahalat és a szépiát darabokra vágjuk. Olívaolajat melegítünk egy "paella"- ban (nagy lapos edény, hasonló, ami a képen van), és a garnélarákot, a homárt melegítjük 1 percen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA margarint serpenyőben felolvasztom, majd megpárolom rajta a hagymát. Hozzá adom a darált húst, rászórom a vegetát, a majoránnát, és a borsot. Ha a hús félpuha, bele keverem a tej...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű