--2 liter víz
-2 evőkanál étolaj
-1 púpozott teáskanál só
- 300 g tészta - szélesmetélt (száraz)
Tálaláshoz
--10 dkg szalonna - csemege
--30dkg juhtúró
-175 ml tejföl (20%-os)
-A szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk.
-A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.
-Az áttört túróval összekeverjük a tésztát.
A túróval összekevert tésztát a tányérra szedjük, tejfölt, pirított szalonnát teszünk rá ízlésünk szerint.
-lehet fogyasztani apróra vágott zöldkaporral vagy anélkül
A karfiolt szétszedjük, megmossuk, megpároljuk. A lilahagymát apróra vágjuk. A tejfölt, tojást, fűszereket, fokhagymát, kis sajtot összekeverjük. 1sor karfiol, 1 sor lilahagyma,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, és kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát is felkockázzuk, és a szalonnához adva azt is megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, levével együtt hozzáöntjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl puhára, hiszen úgyis sülni fog. A sűrített paradicsomot elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és a reszelt fok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűGombapaprikás: A felengedett vargányát felszeleteljük és forró száraz serpenyőben, só nélkül jó erősen lepirítjuk és félretesszük. Ezt megismételjük a nagyobb darabokban hagyott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű