--2 liter víz
-2 evőkanál étolaj
-1 púpozott teáskanál só
- 300 g tészta - szélesmetélt (száraz)
Tálaláshoz
--10 dkg szalonna - csemege
--30dkg juhtúró
-175 ml tejföl (20%-os)
-A szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk.
-A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.
-Az áttört túróval összekeverjük a tésztát.
A túróval összekevert tésztát a tányérra szedjük, tejfölt, pirított szalonnát teszünk rá ízlésünk szerint.
-lehet fogyasztani apróra vágott zöldkaporral vagy anélkül
Elkészítés ideje: 35 perc. Elkészítés menete: A krumplikat pucold meg, vágd egységes méretű karikákra, majd enyhén sós vízben főzd félkeményre. Amíg fő, készíts besamelmártá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Kevés olajat hevítünk, ebben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A hagymát sózzuk, így több levet ereszt, majd borsozzuk. Hozzáadjuk a lecs...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA gombóc hozzávalóit keverjük el, majd formázzunk belőle golyókat. Forró olajon süssük át ezeket, majd tegyük félre. Közben készítsük el a szószt: a megmaradt olajon pirítsuk meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlék tetejéről levágunk egy lapot. Belsejüket kiszedjük. A zsemlék kiszedett belsejét egy kevés tejjel meglocsoljuk és összemorzsoljuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen lágy....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes