-1 kg laskagomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
-2 db tv paprika /lehet az egyik hegyes erős aki szereti a csípőset
- 2 dl tejföl
- aprított zöldpetrezselyem
-1 evőkanál liszt
-1 kiskanál pirospaprika
-só
-őrölt fekete bors
-étolaj
-A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, alaposan megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk.
- A paradicsomokat és a paprikákat felkockázzuk
A hagymát kevés olajon megdinszteljük ,rátesszük a paprikát, paradicsomot és kb.10 percig pároljuk
-. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk ,borsozzuk ,megszórjuk a paprikával.20-25 percig pároljuk, ha szükséges kevés vizet önthetünk rá
A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.
Megszórjuk aprított zöldpetrezselyemmel
G
A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük- . Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csí...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA gombát le kell hámozni /tisztítani, kisebb darabokra aprítani (ha szép a tönkje az is ehető!), majd a hagymát is. A hagymát a serpenyőben felforrósított olajon picit meg kell f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű