-1 kg laskagomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
-2 db tv paprika /lehet az egyik hegyes erős aki szereti a csípőset
- 2 dl tejföl
- aprított zöldpetrezselyem
-1 evőkanál liszt
-1 kiskanál pirospaprika
-só
-őrölt fekete bors
-étolaj
-A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, alaposan megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk.
- A paradicsomokat és a paprikákat felkockázzuk
A hagymát kevés olajon megdinszteljük ,rátesszük a paprikát, paradicsomot és kb.10 percig pároljuk
-. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk ,borsozzuk ,megszórjuk a paprikával.20-25 percig pároljuk, ha szükséges kevés vizet önthetünk rá
A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.
Megszórjuk aprított zöldpetrezselyemmel
G
A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk olajon, majd félre tesszük. A kiflit karikára vágjuk és beáztatjuk tejbe. A gombákat meg tisztíjuk, kisebb darabokra felvágjuk, megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A gombát és a felaprított hagymát 10 dkg vajon megpároljuk, kicsit meg is piríthatjuk és sóval, borssal ízesítjük. 2. A gépsonkaszeleteket ezzel megtöltjük és összegöngyöljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük- . Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csí...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. A kockázott vöröshagymát dinszteljük meg a vajon, amíg üveges nem lesz. Közben a gombákat tisztítsuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű