Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Laskagomba paprikás


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 kg laskagomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
-2 db tv paprika /lehet az egyik hegyes erős aki szereti a csípőset
- 2 dl tejföl
- aprított zöldpetrezselyem
-1 evőkanál liszt
-1 kiskanál pirospaprika
-só
-őrölt fekete bors
-étolaj

Elkészítés:


-A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, alaposan megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk.
- A paradicsomokat és a paprikákat felkockázzuk
A hagymát kevés olajon megdinszteljük ,rátesszük a paprikát, paradicsomot és kb.10 percig pároljuk
-. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk ,borsozzuk ,megszórjuk a paprikával.20-25 percig pároljuk, ha szükséges kevés vizet önthetünk rá
A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.
Megszórjuk aprított zöldpetrezselyemmel

G

Laskagomba paprikás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TÖLTÖTT RÁNTOTT GOMBA 2
TÖLTÖTT RÁNTOTT GOMBA 2

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, a szárát kiszedjük. A gombafejeket besózzuk. A gombaszárakat összevágjuk. A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzátesszük a szárakat, sózz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Szicíliai gombás spagetti fehérborral
Szicíliai gombás spagetti fehérborral

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a porét és a chilit karikázom, az újhagymát hosszában 2 cm-es darabokra, a gombákat, petrezselymet nagyobb darabokra vágom. A tésztát sós...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Gombás-zöldborsós-tejfölös ragu - OK
Gombás-zöldborsós-tejfölös ragu - OK

1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd felengedjük egy kis vízzel, megszórjuk pirospaprikával és a megtisztított kicsire vágott gombát rádobjuk és fed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsi
Sajttal, sonkával és gombával töltött rántott palacs
Sajttal, sonkával és gombával töltött rántott palacs

Elkészítése: A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk