menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós Kapros Gombafejek


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg házi juhtúró
- 3 dl főzőtejszín
- 10 közepes gombafej csiperke
- 1 csokor kapor
- 1 póréhagyma
- só és bors
- 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


A csiperkegombának kitörjük a tönkjét és kivájjuk vékony rétegben a belsejét. A tönköt eltehetjük későbbre gombasalátába vagy levesbe, a kivájt gonbareszeléket pedig félretesszük. Felkockázzuk nagyon apróra a póréhagymát és hozzákeverjük a juhtúrót, olívaolajat, a tejszínt,gombareszeléket és a kaprot majd jól összekeverjük. A masszát visszatöltjük a kivájt gombákba és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A sütőpapírra lehet olajjal kenni majd 180 fokon sütjük a sütőben 20 perig lefedve majd 10 percig lefedetlenül sütjük.

Mártás:
Liliahagyma, majonéz, tejföl, só bors, pár csepp citromlé

Diétás köret:
Jégsaláta, dió, uborka, olivaolaj

Juhtúrós Kapros Gombafejek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Tejszínes-gombás csirkemell
Tejszínes-gombás csirkemell

Az apróra vágott hagymát a vajon megfonnyasztom, majd rá teszem a vékony csíkokra vágott húst .Erős tűzön rövid ideig együtt pirítom. Ezután beleteszem a vékonyra vágott gombát...

Elkészítési idő: 1 - 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell bakonyi módra készített gombával,burgonyá
Csirkemell bakonyi módra készített gombával,burgonyá

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós krinolin gombaszósszal !
Juhtúrós krinolin gombaszósszal !

A krinolinkon zsebet vágok és megtöltöm juhtúróval vagy sajttal és becsavarom 2 szelet császárszalonnába. Egy tepsit kiolajazok belehelyezem a töltött krinolinokat és előmelegíte...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Karolin
Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta

Az olajat megforrósítom, és világosra pirítom benne az apróra vágott hagymát. Beleteszem a megtisztított és cikkekre vágott gombát, és a fűszerekkel ízesítve puhára párolom. Miko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk