- 30 dkg házi juhtúró
- 3 dl főzőtejszín
- 10 közepes gombafej csiperke
- 1 csokor kapor
- 1 póréhagyma
- só és bors
- 1 evőkanál olívaolaj
A csiperkegombának kitörjük a tönkjét és kivájjuk vékony rétegben a belsejét. A tönköt eltehetjük későbbre gombasalátába vagy levesbe, a kivájt gonbareszeléket pedig félretesszük. Felkockázzuk nagyon apróra a póréhagymát és hozzákeverjük a juhtúrót, olívaolajat, a tejszínt,gombareszeléket és a kaprot majd jól összekeverjük. A masszát visszatöltjük a kivájt gombákba és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A sütőpapírra lehet olajjal kenni majd 180 fokon sütjük a sütőben 20 perig lefedve majd 10 percig lefedetlenül sütjük.
Mártás:
Liliahagyma, majonéz, tejföl, só bors, pár csepp citromlé
Diétás köret:
Jégsaláta, dió, uborka, olivaolaj
1. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. 2. Rátesszük a gombát, sózzuk-borsozzuk. Lefedve a saját levében puhára pároljuk. 3. Amikor kihűlt, hoz...
Elkészítési idő:Lácd fenn!
Elkészítési idő:ELKÉSZÍTÉS? A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A karajszeleteket félbevágjuk, de nem vágjuk át, hanem kiterítjük. Kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk gr...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát a vajon megfonnyasztom, majd rá teszem a vékony csíkokra vágott húst .Erős tűzön rövid ideig együtt pirítom. Ezután beleteszem a vékonyra vágott gombát...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc