- 30 dkg házi juhtúró
- 3 dl főzőtejszín
- 10 közepes gombafej csiperke
- 1 csokor kapor
- 1 póréhagyma
- só és bors
- 1 evőkanál olívaolaj
A csiperkegombának kitörjük a tönkjét és kivájjuk vékony rétegben a belsejét. A tönköt eltehetjük későbbre gombasalátába vagy levesbe, a kivájt gonbareszeléket pedig félretesszük. Felkockázzuk nagyon apróra a póréhagymát és hozzákeverjük a juhtúrót, olívaolajat, a tejszínt,gombareszeléket és a kaprot majd jól összekeverjük. A masszát visszatöltjük a kivájt gombákba és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A sütőpapírra lehet olajjal kenni majd 180 fokon sütjük a sütőben 20 perig lefedve majd 10 percig lefedetlenül sütjük.
Mártás:
Liliahagyma, majonéz, tejföl, só bors, pár csepp citromlé
Diétás köret:
Jégsaláta, dió, uborka, olivaolaj
Egy kevés olajban megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a hagymákat, a vajat, és a fűszereket. Míg pirul, hozzáadjuk (ízlés szerint) a citrom levét, és a spenótleveleket. Készre f...
Elkészítési idő: 1,5-2 óraElkészítés: A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd a paradicsompürét is hozzáadjuk. Ezután a vízzel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a zöldfű...
Elkészítési idő:1. A nedves kendővel letisztogatott gombák tönkjét kitörjük és finomra aprítjuk. A megmosott és kicsumázott kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk. A megtisztított és felkockázo...
Elkészítési idő: 1 óraA felkockázott füstölt szalonnát odateszem pirulni a zsíron. Apró kockára vágom a vöröshagymát, sárgára párolom a zsiradékban. Közben csíkokra vágom a combot illetve a kolozsvári s...
Elkészítési idő: