menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós Kapros Gombafejek


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg házi juhtúró
- 3 dl főzőtejszín
- 10 közepes gombafej csiperke
- 1 csokor kapor
- 1 póréhagyma
- só és bors
- 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


A csiperkegombának kitörjük a tönkjét és kivájjuk vékony rétegben a belsejét. A tönköt eltehetjük későbbre gombasalátába vagy levesbe, a kivájt gonbareszeléket pedig félretesszük. Felkockázzuk nagyon apróra a póréhagymát és hozzákeverjük a juhtúrót, olívaolajat, a tejszínt,gombareszeléket és a kaprot majd jól összekeverjük. A masszát visszatöltjük a kivájt gombákba és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A sütőpapírra lehet olajjal kenni majd 180 fokon sütjük a sütőben 20 perig lefedve majd 10 percig lefedetlenül sütjük.

Mártás:
Liliahagyma, majonéz, tejföl, só bors, pár csepp citromlé

Diétás köret:
Jégsaláta, dió, uborka, olivaolaj

Juhtúrós Kapros Gombafejek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Gombás-tejszínes csirkemell
Gombás-tejszínes csirkemell

Tegyünk fel vizet forrni, ha felforrt, tegyünk bele 1 ek sót, és 2 ek olajat. Ebben főzzük meg a tésztát. 2 ek olajon dinszteljük meg a kockára vágott vöröshagymát, majd öntsük rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi gombás hús
Bakonyi gombás hús

1. A hagymát és a paradicsomot feldarabolom. 2. A hagymát üvegesre pirítom, majd beleteszem a paradicsomot és megszórom pirospaprikával. 3. Néhány perc múlva hozzáteszem a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Gombakotlett
Gombakotlett

1. A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, s a lereszelt hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel egy kanál zsiradékon párold puhára. 2. A zsemléket áztasd tejbe, csa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Zöldhagymás gomba zsemlében
Zöldhagymás gomba zsemlében

1. A vajat felhevítjük és megfuttatjuk benne a megtisztított, karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a megmosott, vékonyra szeletelt gombát, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk