Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Juhtúrós Kapros Gombafejek


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg házi juhtúró
- 3 dl főzőtejszín
- 10 közepes gombafej csiperke
- 1 csokor kapor
- 1 póréhagyma
- só és bors
- 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


A csiperkegombának kitörjük a tönkjét és kivájjuk vékony rétegben a belsejét. A tönköt eltehetjük későbbre gombasalátába vagy levesbe, a kivájt gonbareszeléket pedig félretesszük. Felkockázzuk nagyon apróra a póréhagymát és hozzákeverjük a juhtúrót, olívaolajat, a tejszínt,gombareszeléket és a kaprot majd jól összekeverjük. A masszát visszatöltjük a kivájt gombákba és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A sütőpapírra lehet olajjal kenni majd 180 fokon sütjük a sütőben 20 perig lefedve majd 10 percig lefedetlenül sütjük.

Mártás:
Liliahagyma, majonéz, tejföl, só bors, pár csepp citromlé

Diétás köret:
Jégsaláta, dió, uborka, olivaolaj

Juhtúrós Kapros Gombafejek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Kakukkfűves gombás tészta
Kakukkfűves gombás tészta

A tésztát felteszem főni a szokásos módom. Addig a gombát megpucolom és összevágom. A hagymát is felaprítom és kevés olajon megpárolom. Ezután hozzáadom az áttört fokhagymát majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Bakonyi húsgombóc spagettivel recept
Bakonyi húsgombóc spagettivel recept

Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Tejfölös-gombás szelet
Tejfölös-gombás szelet

1. A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, lisztbe forgatva forró zsiradékon mindkét oldalát pirosas színűre sütjük....

Elkészítési idő: 1 - 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Gombaszósz
Gombaszósz

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk. Majd hozzáadjuk az apróra...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk