- 30 dkg házi juhtúró
- 3 dl főzőtejszín
- 10 közepes gombafej csiperke
- 1 csokor kapor
- 1 póréhagyma
- só és bors
- 1 evőkanál olívaolaj
A csiperkegombának kitörjük a tönkjét és kivájjuk vékony rétegben a belsejét. A tönköt eltehetjük későbbre gombasalátába vagy levesbe, a kivájt gonbareszeléket pedig félretesszük. Felkockázzuk nagyon apróra a póréhagymát és hozzákeverjük a juhtúrót, olívaolajat, a tejszínt,gombareszeléket és a kaprot majd jól összekeverjük. A masszát visszatöltjük a kivájt gombákba és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A sütőpapírra lehet olajjal kenni majd 180 fokon sütjük a sütőben 20 perig lefedve majd 10 percig lefedetlenül sütjük.
Mártás:
Liliahagyma, majonéz, tejföl, só bors, pár csepp citromlé
Diétás köret:
Jégsaláta, dió, uborka, olivaolaj
A gombát előkészítjük, fogkefével megtisztítjuk, majd ezt követően a szárát meghagyva a kívánt méretre vágjuk. Ezt követően tűzforró serpenyőbe helyezzük, kevés vajon elkezdjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű- 1 doboz konzerv gomba - szeletelt v. kockára vágott Bacon - 20/25 dkg - 2,5 dl főzőtejszín - 30 dkg darált hús -sertés- - vöröshagyma,paradicsom : 1-1 közepes nagyságú - Fű...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA felkockázott füstölt szalonnát odateszem pirulni a zsíron. Apró kockára vágom a vöröshagymát, sárgára párolom a zsiradékban. Közben csíkokra vágom a combot illetve a kolozsvári s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húst szeletekre vágom, kiklopfolom, majd sóval, borssal ízesítem. 2. Rövid ideig állni hagyom a hűtőben, hogy érjen az íze. 3. A hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű