--6 db kicsontozott felső csirkecomb
--40 dkg laskagomba
--1 nagy db vöröshagyma
--3 gerezd fokhagyma
--4 ek napraforgó olaj
--4-5 közepes burgonya
- -fűszerpaprika ízlés szerint
--bors ízlés szerint
-apróra vágott zöldpetrezselyem
--majoránna ízlés szerint
só ízlés szerint (vagy ételízesítő
A combokat , a gombát felszeljük.
A hagymákat kockázzuk, zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a combokat,a fokhagymát és forgatva lesütjük.
Megszórjuk pirospaprikával, majd öntünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje
-. Beletesszük a gombát, sózzuk, puhára pároljuk. Fűszerezzük.( majoránna,zöldpetrezselyem ha szükséges ételízesítő ),
A - a burgonyákat négybe vágjuk és az ételhez adjuk ,készre főzzük
Tálalhatjuk tejföllel
1. A gombapörköltet lecsepegtetem és a gombát apróra vágom. 2. Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, a gombapörköltet kevés sóval és borssal megpirítom. 3. Betöltöm a palac...
Elkészítési idő:A mártás úgy készült, ahogy régebben már leírtam, változás csak annyi, hogy vargányagomba por is került bele, amitől még gazdagabb ízű lett az amúgy is nagyon finom gombamártás. Sz...
Elkészítési idő:A gombát a margarinon, és az olajon lepirítom, hogy nedvességtartalmának nagy részét elveszítse. Hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd 3 dl vízzel felöntöm, és bele aprítom...
Elkészítési idő: 2 óraAz olajat felmelegítjük, beleszórjuk az ételízesítőt és borsot. Egyenként megpirítjuk a hússzeletet. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és fedő alatt összepároljuk. Amikor már majdn...
Elkészítési idő: 40 perc