menu

Családireceptkönyv.hu

Mátrai borzas


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--2 szelet csont nélküli karaj/személyenként
----só, őrölt bors
---4 nagyobb szem krumpli
---kb. 1 dl tejföl
--zúzott fokhagyma vagy fokhagymakrém
---1 db tojás
--4-5 ek. finomliszt
--napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:


A karajszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük. Kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A meghámozott krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, beletesszük a tejfölt, a tojást, a fűszereket (só, bors, fokhagyma), a lisztet.
A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, majd a krumplis masszában.
Forró olajban kisütjük mindkét oldalukat, mint ha rántott húst sütnénk.
Tálaláskor a húsokra rakhatunk még tejfölt, és megszórhatjuk reszelt sajttal. Rizzsel, hasáb
burgonyával ,és akármilyen körettel finom

Mátrai borzas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Melinda
Anyu Sóletje
Anyu Sóletje

Hagymát zsíron megdinszteljük. Pirospaprikát rá és beletesszük a babot, a kockára vágott húst, vizet, sót és reszelt fokhagymát. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor beletessz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Comb - Sertésjava óvári módra - OK
Comb - Sertésjava óvári módra - OK

1. A combot kb. 12 dkg-os szeletekre vágjuk, majd sütőben elősütjük. 2. A sonkát és a sajtot is felszeleteljük. 3. A hagymát felaprítjuk, a gombát felszeleteljük, majd a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Göngyölt karaj
Göngyölt karaj

A karajt kivertem jó laposra, fűszerezem és ráfektettem egy-egy fél szelet főtt, füstölt tarját. Megkentem a reszelt tormával (esetleg ízlés szerint sajt is mehet rá) összegöngyöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Fasírt egybesütve tojással
Fasírt egybesütve tojással

A húsos fogások egyik legjobbja! Kiadós étel, amivel alig van munka! Az előbbiekben ismertetett mennyiségből és módon készítjük a vagdalt húst. A lisztezett vagy morzsázott d...

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk