--2 szelet csont nélküli karaj/személyenként
----só, őrölt bors
---4 nagyobb szem krumpli
---kb. 1 dl tejföl
--zúzott fokhagyma vagy fokhagymakrém
---1 db tojás
--4-5 ek. finomliszt
--napraforgó olaj a sütéshez
A karajszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük. Kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A meghámozott krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, beletesszük a tejfölt, a tojást, a fűszereket (só, bors, fokhagyma), a lisztet.
A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, majd a krumplis masszában.
Forró olajban kisütjük mindkét oldalukat, mint ha rántott húst sütnénk.
Tálaláskor a húsokra rakhatunk még tejfölt, és megszórhatjuk reszelt sajttal. Rizzsel, hasáb
burgonyával ,és akármilyen körettel finom
A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.) A fokhagymát egy tálba áttörjük, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMeso iseckati na kockice i na ulju dinstati dok ne omekša. Na malo ulja propržiti sitno iseckani crni i beli luk. Dodati kašiku brašna i propržiti, a zatim i neutralnu pavlaku,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérszeleteket áztasd be, majd jól csavard ki. A hagymát és a pritaminpaprikát aprítsd fel (apritógépben), add hozzá a darált húshoz a tojással és a fűszerekkel együtt, majd az...
Elkészítési idő: 20perc+50perc Nehézség: KönnyűA szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, a beledobjuk és megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, és kb 10 percig dinszte...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes