--2 szelet csont nélküli karaj/személyenként
----só, őrölt bors
---4 nagyobb szem krumpli
---kb. 1 dl tejföl
--zúzott fokhagyma vagy fokhagymakrém
---1 db tojás
--4-5 ek. finomliszt
--napraforgó olaj a sütéshez
A karajszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük. Kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A meghámozott krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, beletesszük a tejfölt, a tojást, a fűszereket (só, bors, fokhagyma), a lisztet.
A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, majd a krumplis masszában.
Forró olajban kisütjük mindkét oldalukat, mint ha rántott húst sütnénk.
Tálaláskor a húsokra rakhatunk még tejfölt, és megszórhatjuk reszelt sajttal. Rizzsel, hasáb
burgonyával ,és akármilyen körettel finom
A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre). A megtisztított vöröshagymát kock...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A me...
Elkészítési idő: 2-2.5 óra Nehézség: KözepesA húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát én 2-3 egyforma darabra szelem.. A fűszerekből száraz pácot (Rub) készítek: barna cukor, édes-nemes pirospaprika, frissen őrölt bors, só, Cayenne-bors, római kömény...
Elkészítési idő: 10-15 óra Nehézség: Könnyű