-50 dkg darált hús
-1 vöröshagyma
-1 zöldpaprika
-1 kaliforniai paparika
-1 nagy paradicsom
-1 csipös paprika
-1kukorica konzerv
-2 vörös bab konzerv
-3 evőkanál paradicsompüré
-3 gerezd fokhagyma
--1 teáskanál örölt chili
-1 teáskanál pirospaprika
só,őrölt bors,
olaj
az olajban megpiritjuk a felvagdosott hagymát,zúzott fokhagymát ,majd hozzáadjuk a húst ,a füszereket és a paradicsompürét
-10 percig igy rotyogtatjuk
majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikákat és a hámozott felkockázott paradicsomot
-felöntjük 1,5 dl vizzel és hagyjuk főni 5-10 percig
-majd belekeverjük a lecsöpögtetett babot és kukoricát
-jól összekeverjük
-addig főzzük amig minden alapanyag puha lesz és szaftossá válik
- természetesen tálaláskor csipöspaprikát kinálunk mellé
A bulgurt a rizshez hasonlóan megfőzzük. Főzés előtt megmossuk, 2-szeres (1:2 arány) vízben feltesszük főni a zöldségekkel együtt. Fedő alatt főzzük, megvárjuk, míg felforr. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst keverjük össze a kivájt krumplitörmelékkel, a hagymával, a fokhagymával, az egész tojással, a mustárral, a pirospaprikával, a kakukkfűvel és a reszelt sajt felével. A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA fő összetevőket összekeverni és ízesíteni só, bors, fokhagyma,vöröshagyma dinsztelve, esetleg útifű. Lisztet olajon megpirítani, paradicsomlével felengedni ( paradicsomos rántás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát és krumplit megtisztítjuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beleütjük a három tojást, felaprítjuk a hagymákat, a petrezselyemzöldet, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű