-1 kg pacal
2 szár sárgarépa
-1 szár fehérrépa
-1 szelet zeller gumó
- 3-4 cikk fokhagyma
-2 db piros paprika
-1 db csípős paprika
-3-db tojás
-5 dl tejföl
-2 ek liszt
-só
-bors
-ételízesítő
ecet
- aki szereti - 1 mokkáskanál szárított tárkony ( lehet friss is )
--Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni.
-- Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagy lyukú reszelőn. vagy karikára vágom majd megpárolom
kevés olajon, hozzáadom a pacalt, majd felengedem 3-4 liter vízzel.
- A zúzott fokhagymát a leveshez adom, sózom, borsozom, és készre főzöm.
- A paprikát hosszú, vékony csíkokra vágom, a csípős paprikát fölkarikázom,( ek is maradhat ) és ezeket is a leveshez adom.
- A lisztet, a tojássárgákat és a tejfölt simára keverem, felengedem vízzel, és szűrő segítségével behabarom a levest.
-Ízlés szerint ecettel savanyítom.
-Forrón tálalom, tejfelt, ecetet és csípős paprikát adok mellé.
A meghámozott, kis kockára vágott krumplit 1,5 l vízzel, sóval feltesszük főni. Amikor felforrt a víz, fedővel letakarjuk és puhára főzzük. Addig meghámozzuk, felszeleteljük a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítési mód: A hagymát, a húst, a zöldségeket kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, k...
Elkészítési idő: kb.: 2 óra Nehézség: KönnyűElőző este beáztatjuk hideg vízbe a megtisztított füstölt (házi !) csülköt, és külön tálba az átválogatott száraz babot. Másnap reggel feltesszük főni a kettévágott csülköt a vörö...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A főző lében hagyunk egy kevés burgonyát, felöntjük további másfél liter vízzel, beletesszük a megmosott pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű