menu

Családireceptkönyv.hu

Pacalleves egyszerűen


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-1 kg pacal
2 szár sárgarépa
-1 szár fehérrépa
-1 szelet zeller gumó
- 3-4 cikk fokhagyma
-2 db piros paprika
-1 db csípős paprika
-3-db tojás
-5 dl tejföl
-2 ek liszt
-só
-bors
-ételízesítő
ecet
- aki szereti - 1 mokkáskanál szárított tárkony ( lehet friss is )

Elkészítés:


--Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni.
-- Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagy lyukú reszelőn. vagy karikára vágom majd megpárolom
kevés olajon, hozzáadom a pacalt, majd felengedem 3-4 liter vízzel.
- A zúzott fokhagymát a leveshez adom, sózom, borsozom, és készre főzöm.
- A paprikát hosszú, vékony csíkokra vágom, a csípős paprikát fölkarikázom,( ek is maradhat ) és ezeket is a leveshez adom.
- A lisztet, a tojássárgákat és a tejfölt simára keverem, felengedem vízzel, és szűrő segítségével behabarom a levest.
-Ízlés szerint ecettel savanyítom.
-Forrón tálalom, tejfelt, ecetet és csípős paprikát adok mellé.

Pacalleves egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos pulykaraguleves
Tárkonyos pulykaraguleves

A zöldségeket felkockázzuk, a gombát(ha rakunk bele) felszeleteljük. Egy 3-4 literes fazékban olíva olajon megpároljuk a répákat, majd hozzáadjuk a húst. Fehéredésig főzzük, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári borsóleves
Nyári borsóleves

1. A zöldségeket megtisztítom, ízlés szerint feldarabolom, és pici olajon megdinsztelem, 3-4 perc, aztán felöntöm vízzel és főzöm, amikor a zöldségek majdnem megpuhultak hozzáadom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Húszperces bableves
Húszperces bableves

A burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoltam, megmostam, feldaraboltam, és négy darab babérlevéllel és annyi vízzel, hogy éppen ellepje feltettem főni. A kolbás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdolna
Grízgaluska (nokedli) leves
Grízgaluska (nokedli) leves

Tojást kikeverem darával, megsózom, állni hagyom. Hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom. Megszórom kis liszttel elkeverem picit pirítom, majd megsózom, borsózom, papri...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk