-1 kg pacal
2 szár sárgarépa
-1 szár fehérrépa
-1 szelet zeller gumó
- 3-4 cikk fokhagyma
-2 db piros paprika
-1 db csípős paprika
-3-db tojás
-5 dl tejföl
-2 ek liszt
-só
-bors
-ételízesítő
ecet
- aki szereti - 1 mokkáskanál szárított tárkony ( lehet friss is )
--Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni.
-- Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagy lyukú reszelőn. vagy karikára vágom majd megpárolom
kevés olajon, hozzáadom a pacalt, majd felengedem 3-4 liter vízzel.
- A zúzott fokhagymát a leveshez adom, sózom, borsozom, és készre főzöm.
- A paprikát hosszú, vékony csíkokra vágom, a csípős paprikát fölkarikázom,( ek is maradhat ) és ezeket is a leveshez adom.
- A lisztet, a tojássárgákat és a tejfölt simára keverem, felengedem vízzel, és szűrő segítségével behabarom a levest.
-Ízlés szerint ecettel savanyítom.
-Forrón tálalom, tejfelt, ecetet és csípős paprikát adok mellé.
Mindent tisztítsunk meg. A sonkát és hagymát vágjuk apró kockákra. A burgonyát közepes kockákra, a zöldséget karikázzuk. Érdekesebb, ha különböző formák lesznek a kész levesben,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, majd 1-2 perc után a többi zöldséget. Kevergetve addig sütjük, amíg a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A kínai kelt is megmossuk, torzsáját kimetsszük, és leveleit csíkokra metéljük. Az egész...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű