-1 kg sertés lapocka
-1 kg burgonya
-1 fej hagyma
-2 cikk fokhagyma
-2 db paradicsom
-1 db tv paprika
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint delikát
-ízlés szerint őrölt kömény
-1 ek -fűszerpaprika
-2 dl száraz vörösbor
-2 db pörköltkocka ( ha van )
-1 ek zsír
--- Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
--A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd engedjük fel vízzel, és borral.
--Mehet hozzá a többi fűszer és a zöldség is
----Ha a hús majdnem kész, mehet bele a hosszúkásra vágott burgonya, ellenőrizzük a fűszerezést és készen is vagyunk..
a disznóságokat főni tesszük: alul kerül a csülök és a disznóköröm, rá a bőr, legvégül a comb hozzáadjuk a fokhagymagerezd felét, kb.5-6 cikk fokhagyma, a szemes borst, kb.15szem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát vékonyra felkarikázzuk majd az olajon és zsíron megpároljuk. Félkész állapotban hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a sűrített paradicsomot. Amikor megdinsztelődött h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűtészta Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, n...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: Könnyű