-1 kg sertés lapocka
-1 kg burgonya
-1 fej hagyma
-2 cikk fokhagyma
-2 db paradicsom
-1 db tv paprika
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint delikát
-ízlés szerint őrölt kömény
-1 ek -fűszerpaprika
-2 dl száraz vörösbor
-2 db pörköltkocka ( ha van )
-1 ek zsír
--- Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
--A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd engedjük fel vízzel, és borral.
--Mehet hozzá a többi fűszer és a zöldség is
----Ha a hús majdnem kész, mehet bele a hosszúkásra vágott burgonya, ellenőrizzük a fűszerezést és készen is vagyunk..
Előző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA húst bedörzsöljük a fűszerekkel, és 2 órán keresztül pihentetjük. A grillzöldséghez feldaraboljuk az alapanyagokat, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, megsózzuk és megbors...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű