-1 kg sertés lapocka
-1 kg burgonya
-1 fej hagyma
-2 cikk fokhagyma
-2 db paradicsom
-1 db tv paprika
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint delikát
-ízlés szerint őrölt kömény
-1 ek -fűszerpaprika
-2 dl száraz vörösbor
-2 db pörköltkocka ( ha van )
-1 ek zsír
--- Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
--A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd engedjük fel vízzel, és borral.
--Mehet hozzá a többi fűszer és a zöldség is
----Ha a hús majdnem kész, mehet bele a hosszúkásra vágott burgonya, ellenőrizzük a fűszerezést és készen is vagyunk..
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát vastagabb karikákra szeleteljük. Egy kis olajon az egészet együtt megdinszteljük, hogy puha legyen, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és besózzuk. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejet és a lereszelt sajtot. Először lisztbe, majd a sajtos masszába forgatjuk a hússzeleteket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy magas tepsit vagy jénait kibélelünk úgy alufóliával, hogy majd be tudjuk takarni vele a húst. 2. A karajt bevagdossuk, úgy mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el az alját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű