-75 dkg sertés comb vagy hátszin kockára vágni
-1 nagy hagyma
-1/2 pohár bor vagy viz
-só,bors,pirospaprika ,fokhagyma
TARHONYA
-1 csésze tarhonya
-2 csésaze viz
-só,bors ,olaj
A hagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre pároltam, a pirospaprikát rászórtam, gyorsan elkevertem, majd beletettem a kockákra vágott húst, és addig pirítottam amíg a levét elfőtte. Akkor felöntöttem a borral, és egy kis vízzel, sóztam, borsoztam, tettem bele egy kis kinyomott fokhagymát, és lassú tűzön, időnként további vízzel felöntve puhára főzte
A tarhonyát az olajon barnára pirítottam, rászórtam egy kis pirospaprikát, elkevertem, felöntöttem a vízzel, és alacsony fokozaton főztem, amíg az összes vizet megitta
-legvégén a kettőt összekeverjük , össze főzzük tálalásig ,lefedjük
Vizet engedek egy nagy fazékba, szórok hozzá sót és felteszem forrni. Amíg melegszik a tészta főzővize, előkészítem a mártás hozzávalóit. Az egymásra helyezett és már gyárilag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a répát és a cukkinit, majd hosszú gyufaszál vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a vajat, rátesszük a sárgarépát, 1-2 perc páro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kis darabokra szétszedett karfiolrózsákat sós, vegetás vízben félpuhára főzzük, / puha legyen, de ne essenek szét a rózsák /. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, kicsi...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd belekeverjük a zsemlem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű